Primarii nu se grăbesc să facă alianțe. Motivul!

Primarii gorjeni nu se grăbesc să-și facă majoritate în Consiliul Local și nici să aleagă viceprimarul. Edilii susțin că au mână liberă de la partide să facă alianțe, însă unii preferă să aștepte rezultatele alegerilor parlamentare și prezidențiale.

Edilii aleși la alegerile din luna iunie încă mai depun jurământul pentru un nou mandat și încă nu s-au validat toate mandatele consilierilor locali. Se poată discuții cu toate partidele pentru stabilirea majorităților în Consiliul Local, dar și pentru stabilirea viceprimarilor.

"La sfârșitul săptămânii trecute am depus jurământul și încă nu avem toate mandatele de consilieri validate. Sunt doar 8 din 11. O să punem și viceprimar, dar nu ne grăbim. Suntem în discuții cu toate partidele, dar dacă nu ajungem la nicio înțelegere și nu avem majoritate nu mai punem viceprimar. Partidul nu ne impune nimic. Avem patru consilieri PNL, patru PSD, doi de la AUR și unul de la Forța Dreptei. Nu sunt împărțite OK, dar să vedem ce facem", a spus Ion Dijmărescu, primarul liberal din comuna Turcinești.

Nici în comuna Plopșoru nu s-au validat toate mandatele consilierilor locali, dar și aici noul primar vrea să aibă viceprimar. "Nu avem majoritate. Avem cinci consilieri PNL, de la AUR avem patru, de la PSD tot patru și câte unul de la PUSL și USR. Vreau și majoritate în Consiliul Local, dar și viceprimar și am mână liberă de la partid să fac alianțe cu oricare formațiune, însă vreau și eu să văd toți consilierii validați", a spus primarul Ștefan Șoșoi.

Sunt și primari care nu își doresc nici majoritatea in Consiliul Local și nici viceprimar, dar așteaptă să vadă ce înțelegeri se vor face la nivel central după alegerile din decembrie.

"Nu am nici acum majoritate, cum nu am avut nici în mandatul trecut. La momentul actual este prematur să mă gândesc la înțelegeri politice. Eu până acum m-am descurcat așa, deși am fost la primul mandat și nu văd de ce nu as putea fără majoritate. Toate astea se vor stabili în ianuarie, după alegerile prezidențiale, să vedem ce înțelegeri se fac la nivel central", a spus primarul PSD, Cosmin Morega.

Liniștiți stau edilii care au  câștigat alegerile detașat și au majoritate în Consiliul Local. "Am depus jurământul, am și majoritate în Consiliul și clar vor avea și viceprimar de la PNL", a spus primarul din comuna Câlnic, liberalul Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 1,083

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: