Majorarea salariului minim nu va scădea veniturile românilor

După ce patronii au reclamat că unii angajați riscă să rămână fără tichete sau bonuri de masă de la 1 iulie, odată cu majorarea salariului minim, Guvernul a decis să excludă aceste beneficii extrasalariale la calcularea impozitului.

Așadar, bonurile de masă ori indemnizația de hrană nu vor mai fi luate în calcul, la plafonul de 4.000 de lei pentru scutirea unei părți din salariul minim brut.

Creșterea salariului minim de la 3.300 la 3.700 de lei, care intră în vigoare de săptămâna viitoare, ar fi putut veni cu o veste proastă pentru mulți salariați, pentru că, potrivit primei variante a hotărârii, de suma neimpozabilă pot beneficia doar angajații ale căror venituri brute nu depăşesc 4.000 de lei. Cei mai afectați ar fi fost salariații care primesc tichete de masă, așa că Executivul a găsit o soluție.

Marcel Ciolacu, premierul României, a explicat că se protejează astfel puterea de cumpărare a celor cu salariul minim pe economie: „Vine o modificare a reglementărilor referitoare la aplicarea facilităților fiscale în cazul salariului minim. Contravaloarea tichetelor de masă, respectiv, a indemnizației de hrană, acordate potrivit legii, sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Astfel, protejăm puterea de cumpărare a tuturor angajaților încadrați cu salariul minim pe economie”.

De luna viitoare, 1,8 milioane de angajați vor beneficia de creșterea salariului minim, care le va aduce în buzunar un plus de 284 de lei față de acum.

Vizualizări: 824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: