Lucrările s-au terminat, dar heliportul tot nefolosit e

S-au finalizat de luni bune lucrările ce erau necesare pentru ca heliportul din Târgu Jiu să devină funcțional și noaptea. Numai că nu este folosit nici acum, iar cazurile grave tot cu salvarea sunt trimise spre alte spitale din Craiova, București sau Timișoara. 

Primăria dă vina pe un document care trebuie să vină de la Autoritatea Aeronautică. Timpul trece însă. Sunt deja patru luni de când s-au finalizat lucrările, dar elicopterul SMURD tot nu poate ateriza pe insuliță. Nici noaptea, dar nici ziua pentru că, în continuare, pe timpul zilei, elicopterele aterizează pe terenul de fotbal, iar noaptea o astfel de misiune rămâne momentan imposibilă. 

“După cum știți, și la faza de proiect tehnic, la Autoritatea Aeronautică, documentele se elibrează după un timp relativ mai lung. Au fost cazuri în care am așteptat și patru luni de zile după un asemenea document În această perioadă nu am stat, am avut întâlnire cu Consiliul Județean. Am stabilit toate demersurile ce trebuie să le facă și dumnealor, în așa fel încât, după ce primim ultimul document de la Autoritatea Aeronautică, să putem finaliza recepția la terminarea lucrărilor și să le predem investiția”, a precizat viceprimarul Bogdan Bejinaru.

Heliportul a fost închis pentru aceste lucrări care au costat circa patru milioane de lei.

Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: