Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, fără cardiologi. A cerut sprijin unui spital mai mic din județ

Situație critică la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu acolo unde problema generată de lipsa medicilor cardiologi nu doar că este departe de a se rezolva, dar se agravează. 

Liberalul Iulian Popescu a facut public un document în care conducerea spitalului din Târgu Jiu confirmă că în secția de Cardiologie lucrează doar doi medici în luna august, iar dintre aceștia numai unul poate face gărzi.

Asta reiese dintr-o adresă înaintată de Dumitru Vienescu, directorul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, către Spitalul Orășenesc din Târgu-Carbunești prin care se cere sprijin în preluarea bolnavilor cu afecțiuni cardiace.

"În secția de Cardiologie activează în prezent doi medici dintre care unul singur are contract de muncă pentru efectuarea gărzilor. Drept urmare, vă rugăm să ne sprijiniți cu preluarea pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale în specialitatea cardiologie în zilele în care linia de gardă în această unitate nu este asigurată", se arată în adresa trimisă în față de 2 august de către conducerea SJU Târgu-Jiu.

Și după cum este prezentată situația în adresă, nu sunt deloc puține zilele fără linie de gardă în Secția de Cardiologie de la SJU Târgu-Jiu. Singurul cardiolog care face gărzi tratează bolnavi care două zilele sau o zi da una nu.

Așa se face că în zilele de 3, 4, 6, 7, 12, 13, 16, 19, 21, 26, 27, 28, 30 și 31 august nu este medic cardiolog de gardă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Dacă urgențele medicale care ajung la Spitalul din Târgu-Jiu sunt redirecționate către Spitalul din Târgu-Carbunești, cel mai probabil pacienții internați la Secția de Cardiologie sunt doar in grija asistentelor. În această situație nu le rămâne decât să se roage să treacă noaptea cu bine pentru că nu este niciun medic cardiolog care să intervină imediat daca statea vreunui pacient se agravează brusc.

Vizualizări: 3,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: