Locuitorii din mai multe comune primesc apă la program

În plină pandemie, dar și în vreme de caniculă, localnicii din mai multe comune din Gorj primesc apă cu porția. Pentru a nu rămâne fără apă în plină vară, autoritățile locale împreună cu cei din conducerea Aparegio au luat decizia ca apa să fie la program.

Comuna Peștișani se numără printre localitățile unde este raționalizat consumul de apă. Primarul este supărat pe localnicii care nu au înțeles că nu pot risipi apa în perioadă de secetă pentru udatul grădinilor.

”Avem apa la program, pentru că unii cetățeni nu înțeleg faptul că în această perioadă trebuie să renunțe la irigații. Este pandemie, este secetă și nu putem risipi apa. Sunt oameni care lasă apa să meargă prin grădini, prin poieni, în condițiile în care râurile au scăzut, pâraiele au dispărut, iar izvoarele nu mai au apă. Trebuie să înțelegem că toată lumea trebuie să aibă apă”, a declarat Cosmin Pigui.

În această situație, la nivelul comunei Peștișani se dă apă cu porția. ”Avem program de două ori pe zi, dimineața și seara, în așa fel încât toți localnicii să aibă apă. Trebuie să înțelegem și să fim responsabili. Această problemă va fi rezolvată în comuna Peștișani în momentul în care vom avea finalizate lucrările la investiția de apă și canal. Până atunci această problemă va persista”, a mai spus Cosmin Pigui.

Probleme cu apa sunt și în alte comune din județul Gorj, cum ar fi Dănești, Scoarța, Runcu, Țicleni, dar și în zona montană Rânca.

Vizualizări: 2,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: