Plăcuțele cu “scăldatul interzis” au fost furate

Trei persoane s-au înecat în râul Motru și alte cinci în Siret, ceea ce a făcut instituțiile publice să atragă atenția asupra faptului că scăldatul în apele curgătoare este interzis.

“Având în vedere creşterea temperaturilor şi odată cu aceasta tentaţia cetăţenilor de a se scălda, Administraţia Bazinală de Apă Jiu Craiova anunţă că este interzisă îmbăierea în apele curgătoare, acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop”, este un astfel de anunț.

ABA «Jiu» Craiova a amplasat pe malul râului Jiu plăcuţe cu «Scăldatul interzis». “Din pacate ne confrontăm în fiecare an cu furtul acestor plăcuțe. Drept urmare facem apel încă o dată către cetățeni să țină cont de avertismentele înscrise pe plăcuțe și să nu se aventureze la scăldat în apele Jiului“, a precizat Administraţia Bazinală de Apă Jiu Craiova.

Panourile de avertizare nu au fost niciodată luate în calcul și mare parte dintre ele au fost furate. ”Subliniem faptul că râul Jiu nu-i loc amenajat pentru scăldat, chiar dacă zeci de oameni care nu respectă interdicţia vin zilnic să înoate aici. Este cunoscut faptul că scăldatul în locuri neamenajate corespunzător determină și riscuri majore pentru sănătate pe lângă pericolul de înec. De aceea vă rugăm:  Respectaţi avertismentul!“, a mai precizat sursa citată.

Vizualizări: 1,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: