Locuitorii din Cartierul Narciselor, disperați la ușa primarului Romanescu. "El se lăfăie!"

Zeci de locuitori din Cartierul Narciselor au protestat, seara trecută, în fața Primăriei Târgu Jiu. Oamenii s-au plâns că au rămas în beznă. Nu mai au curent în case. Au multe lipsuri în zonă. Din cauza unor probleme cu documentele pe terenul care ar trebui să fie drum de servitute ca să poată fi introduse utilitățile oamenii nu au apă și nici canalizare.

„Domnul primar se lăfăie la cheful pensionarilor în loc să ne asculte”, a spus, disperat, unul dintre părinții care au protestat în fața primăriei.

„Îngheață de frig în casă. Știau situația noastră, că suntem disperați. Primăria Târgu Jiu nu are niciun om pentru situații de urgență pentru că noi avem copii mici în casă. Sperăm să vină domnul primar cu o soluție până se lasă frigul. Nu știu ce vom face. Copiii nu îi putem ține în frig, vor lipsi de la școală. Avem și bătrâni acasă. Eu am un bătrân invalid. Nu avem apă, nu avem curent, nu avem nimic”, a spus unul dintre protestatari.

Oamenii spun că au rămas fără curent încă de ieri. Ar figura o datorie la compania de electricitate, dar nimeni nu știe exact de unde și cum. De altfel, situația este foarte încurcată. Oamenii nu sunt racordați la rețeaua electrică.

Ei au un branșament în cartier și la acesta sunt legați toți ceilalți. Iar partida de curent este deschisă de persoana care le-a vândut terenurile pe care oamenii și-au construit casele în urmă cu mai mulți ani. De altfel, problema nu e nouă și oamenii au mai raportat-o. Au primit promisiunea că vor fi branșați la utilități de la dezvoltatorul care le-a vândut parcelele de pământ, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat și oamenii nu mai au nicio soluție legală.

Se plâng că au ajuns să trăiască exact ca în Evul Mediu. La marginea orașului, fără apă, canalizare, gaze, curent ori asfalt.

„Este pe numele unei doamne această partidă de curent. Este o doamnă care habar nu are. S-au împărțit străzile, noi am plătit banii către cei de la CEZ. Sunt două partide pe același nume, e o încurcătură. Soluția noastră e să stăm în fața primăriei, să ne cerem drepturile pentru că pe domnul primar nu îl interesează. Stă și se lăfăie la cheful celor de vârsta a treia. Soluția legală, nu știu. Să găsească domnul primar și autoritățile. Curentul este de urgență maximă”, a spus un alt protestatar. „E o datorie la curent doar că nu e datoria noastră, dar banii s-au dus în altă parte. Nu știu ce vom face, așteptăm să ne dea autoritățile o soluție. De vreo șapte ani, de când locuiesc eu acolo, nu se face nimic”, a spus un alt târgujian.

„Ni s-a tăiat curentul și suntem disperați. Niciunul dintre noi nu are curent. Nu suntem branșați. Nu avem contract cu CEZ pentru că proprietară pe branșament e o doamnă pe care nu o cunoaștem și noi ne uităm în curs. Primăria știe situația noastră, am notificat-o și în scris de multe ori, dar nimeni nu face nimic”, a spus un alt târgujian.

 Până acum, municipalitatea nu a avut nicio reacție privind problemele care i-au scos pe oameni în stradă.

Galerie foto


Vizualizări: 4,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: