Lider de sindicat din CEO: Îi expui la pericole majore

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica spune că salariații cărora le expiră contractele de muncă în câteva zile în Complexul Energetic Oltenia nu vor avea niciun drept ori protecție socială în caz de concedieri. Au alt statut. Se numesc zilieri, spune sindicalistul.

Deși contractele lor de muncă se încheie în câteva zile, oamenii încă nu au fost chemați să semneze alte contracte. Promisiuni au venit inclusiv din partea conducerii companiei că le vor fi prelungite contractele, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până azi.

Contractele de muncă pentru cei aproximativ 2000 de salariați vor expira la finalul acestui an. “Nu pe șase luni se face contractul de muncă. Încalci legea. Fă-i un pachet social, ai nevoie de el, îl expui la pericole majore, dă-i și lui când va pleca, să nu plece cu mâinile în buzunar pentru că ei nu vor avea niciun drept dacă va fi vorba de niște salarii compensatorii sau ceva. Ei nu vor avea. Au alt statut. Se numesc zilieri. Cum lucrează românii în Germania la sparanghel, așa lucrează ei în CEO. Poate mulți dintre ei și-au dat viața datorită condițiilor extrem de grele”, a declarat Nicu Bunoaica, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: