Câți angajați au mai rămas în CE Oltenia

Circa nouă mii de salariați mai numără Complexul Energetic Oltenia în prezent. Peste două mii de angajați au plecat din companie. S-au pensionat, dar doar din producție. Și cum nu au fost angajați alți specialiști în loc, sarcinile celor care au plecat au fost preluate de colegii rămași în câmpul muncii. „Au preluat munca, dar nu și salariul”, spune un lider de sindicat.

Din aproximativ 13 mii de salariați, Complexul mai are acum circa 9.000, spune sindicalistul Manu Tomescu: „Depinde cu ce ochi măsurăm răul acesta. Ne învățăm cu răul și zicem Doamne, ferește de mai rău. Pe această lege a austerității, pe acest program de închidere, tot ce a plecat a plecat din producție. Numai anul acesta au plecat peste o mie de salariați din producție. Mai suntem undeva la 9.000 din 12.800. Când a fost creat acest program de închidere, eram 12.800. Toți oamenii lipsă azi sunt numai din producție. Fiecare om care a plecat, sarcina lui a fost luată de un coleg de-al lui, dar nu și salariul. Au fost doi oameni, a rămas unul, a preluat sarcinile celuilalt, dar nu și salariul. Ar fi fost culmea să mai și taie. Răul se mai întâmplă și acolo, la bază, noi simțim asta”.

Și dacă din producție au plecat foarte mulți, dintre șefi, niciunul.  „2.250 sunt cu contracte pe perioadă determinată. Dacă vă duceți în subunități, în organigramă, posturile de șefi sunt toate ocupate. Tot ce e lipsă e din producție. Au plecat numai din muncitori. Nu toți ochii sunt închiși și nu toate gurile tac. Și eu asta fac, trebuie să spun că în subunități, sunt preluate sarcini suplimentare, iar acest lucru se duce peste limita suportabilității. Se ajunge până când se întâmplă accidente”, a mai spus Tomescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: