Sindicalist din CE Oltenia: Ne-am securizat veniturile

Complexul Energetic Oltenia are toate șansele să fie exceptat de la măsurile de austeritate. Deși se temeau minerii că s-ar putea alege cu voucherele de vacanță înjumătățite și cu tichetele de masă ciuntite, Ministerele Energiei și Finanțelor au fost de acord să scoată compania din Gorj de sub incidența acestei ordonanțe. 

Memorandumul a fost avizat de Ministerul Energiei și cel al Finanțelor. Astfel că nu vor fi probleme anul viitor. Tichetele de masă și voucherele de vacanță vor rămâne la fel ca și în acest an. 

“M-am temut. Faptul că s-a făcut un Memorandum și a fost vizat de două Ministere înseamnă că temerea mea a fost întemeiată. A fost nevoie de un Memorandum ca noi să ne securizăm veniturile. Am tras semnalul de alarmă din timp, imediat după ce a fost dată legea austerității. Erau și veniturile noastre în pericol”, a spus Manu Tomescu, vicepreședinte Sindicatul Energia Rovinari, la Radio Infinit.

Alte vești de la Guvern sunt că 180 de milioane de euro vor ajunge în conturile Complexului. Este un nou ajutor de stat de care va beneficia compania din Gorj. Banii nu au o destinație anume. Directoratul va stabili cum va folosi banii.

Vizualizări: 2,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: