Vești importante: Bani pentru CEO și pentru hidrocentrale

Senatorul Ion Iordache anunță că Ministerul Energiei a avizat Memorandumul prin care s-a solicitat exceptarea Complexului Energetic Oltenia de la măsurile de austeritate. Documentul mai are însă de luat avizul celor de la Ministerul Finanțelor. 

„Bugetul cuprinde bani pentru toate investiţiile publice din Gorj. Avem asigurată finanţarea cheltuielilor cu exproprierile pentru finalizarea hidrocentralelor de la Dumitra şi Livezeni şi finanţarea cheltuielilor pentru finalizarea exproprierilor de la Complexul Energetic Oltenia. Memorandumul depus de CEO, pentru exceptarea de la ordonanţa austerităţii, a fost avizat de Ministerul Energiei şi urmează să fie avizat şi de Ministerul de Finanţe şi este o veste bună pe care le-o dau angajaţilor de la CEO. A fost aprobată alocarea sumei de 180 de milioane drept ajutor de stat pentru Complexul Energetic Oltenia, pentru susţinerea activităţii şi investiţii”, transmite senatorul Ion Iordache.

Parlamentarul a mai anunțat că bugetul pe anul viitor cuprinde bani pentru toate investițiile publice din județul Gorj. De asemenea, și finanțarea cheltuielilor cu exproprierile pentru finalizarea investițiilor de la Hidrocentralele-Dumitra și Livezeni sunt în linie dreaptă. La fel, și finanțarea cheltuielilor cu finalizarea procedurilor de expropriere la CEO ( Mătăsari, Pinoasa, Roșiuta, Jilț Nord, Jilț Sud). În plus, au fost prinse în bugetul de stat și sume pentru modernizarea drumului Scoarța-Pitești.

Vizualizări: 2,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: