Lider de sindicat din CE Oltenia: Nu mai e timp de ură și dezbinare

"Nu mai e timp de ură și dezbinare!" Așa declară un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia întrebat despre actul adițional care pune pe picior de egalitate personalul TESA cu minerii și energeticienii. 

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că și salariații de la birouri ar trebui să profite de legea 197 și să se poată pensiona anticipat. Actul adițional semnal de sindicate și administrație urmează să fie analizat de ITM Gorj.

„Era o normalitate pentru punerea în aplicare a acestei prevederi în actul adiţional şi aşa cum celelalte entităţi din România au făcut acest lucru, era normal ca şi CEO să pună în aplicare această lege, de reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani. Am reuşit, cu partenerul nostru de dialog, să punem în normalitate şi noi, ca celelalte entităţi, acest lucru. Aproape toţi angajaţii din CEO, că o fi 99%, că o fi 98%, vor beneficia de acest lucru care este stipulat în Legea 197. Nu mai este timp de dezbinare sau ură pe alte principii. Noi trebuie să rămânem uniţi în faţa acestor vremuri tulburi”, a declarat Jan Popescu.

Acesta a mai explicat și de ce salariații de la birouri ar trebui să se pensioneze în baza acestei legi, adică mai devreme cu până la 13 ani, la fel ca minerii și energeticienii din producție. „Aceiaşi oamenii care încearcă acum să ne dezbine sunt aceiaşi oameni care au încercat să ne dezbine acum 7 luni, la semnarea actului adiţional numărul 3. Aceiaşi oameni au încercat să ne dezbine şi înainte de semnarea contractului individual de muncă. Şi la noi personalul este îmbătrânit. Şi la Termocentrala Rovinari, unde eu îmi desfăşor activitatea, sunt anumite compartimente unde din 9 colege, 7 ar îndeplini vârsta de pensionare şi condiţiile le-ar da posibilitatea să se pensioneze. Eu reprezint majoritatea în sindicat. Eu nu am voie să las colegi pe lânga care eu trec zi de zi şi alături de care îmi desfăşor activitatea de peste 30 de ani şi datorită unor conjuncturi se află la departamentele economice... Eu nu am voie să trec pe lângă ei şi să pun capul în pământ. Deci şi colegii din TESA au o vârstă înaintată şi trebuie protejaţi şi ei. Administraţia a venit cu propunerea şi noi am cuplat la această propunere. În săptămâna asta eu zic că ar trebui să iese primele decizii de pensionare. Dacă, prin absurd, Casa Naţională de Pensii nu va da, cu siguranţă instanţa va pune în practică prevederile date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a mai spus sindicalistul într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: