Liceu din Gorj, modernizat cu peste opt milioane de lei

Colegiul Tehnic din Motru intră în șantier. Autoritățile au obținut fonduri europene să reabiliteze clădirea. Peste opt milioane de lei va investi primăria în modernizarea unității de învățământ. Proiectul include toate cele cinci clădiri ce aparțin liceului: scoala, cantina, sala de festivități, atelierul și căminul.

În total, valoarea proiectului este de peste 8,3 milioane de lei, bani ce vin de la Uniunea Europeană. Luna viitoare, primăria va stabili constructorul. Firmele interesate de lucrare pot depune ofertele până pe 14 aprilie.

"Lucrările de reabilitare constau în: lucrări de izolație a fațadelor cu vată bazaltică de 15 cm grosime, reabilitarea șarpantelor și înlocuirea învelitorilor existente cu învelitori din tablă tip LINDAB, refacerea hidroizolațiilor pe fundații și a trotuarelor de protecție, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu tâmplărie PVC termoizolantă de tip pentacameral și geamuri tripan, refacerea șapelor a hidroizolațiilor și termoizolarea teraselor necirculabile, înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice, corpurile de iluminat existente se vor înlocui cu corpuri electrice cu LED, înlocuirea caloriferelor existente cu calorifere din aluminiu, instalare aparate de condiționare a aerului, reparații tencuieli și zugrăveli", au transmis autoritățile din Motru.

De asemenea, proiectul mai prevede și lucrări pentru prevenirea și stingerea incendiilor. Vor fi instalate panouri solare pe acoperiș și va fi realizat un sistem de supraveghere video în clădirea școlii.

Vizualizări: 2,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: