Fiica primarului, martor al accidentului mortal de la Prefectură

Municipalitatea reacționează după ce Inspectoratul de Poliție Gorj a transmis că au fost făcute solicitări pentru montarea unor limitatoare de viteză pe Bulevardul „Constantin Brâncuși”. Edilul Marcel Romanescu a explicat că acestea nu pot fi montate și că vina pentru tragedia care a avut loc, duminică, îi aparține doar șoferului care s-a urcat băut la volan. Romanescu a mai adăugat că una dintre fiicele sale a fost martor al nenorocirii.

Polițiștii târgujieni au transmis că au făcut mai multe solicitări primăriei să monteze relantoare pe Bulevardul „Brâncuși”. Cu toate acestea, deși sunt solicitări și de aproape doi ani, municipalitatea nu a putut să le onoreze.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că nu trebuie căutat un țap ispășitor după această nenorocire și că șoferul este singurul vinovat pentru că s-a urcat băut la volan.

“Vina aparține, în integralitate, celui care a produs accidentul. Când vorbim de alcoolemie la volan, nu cred că poate cineva să transfere vinovăția în altă parte. Au fost făcute adrese de la Poliția Locală, că ar fi bine să punem relantoare. Avem sute de relantoare pe raza municipiului, iar iarna le ridicăm pentru a putea face deszăpezirea. Este foarte dificil ca pe acest bulevard, ținând cont că ai un sens giratoriu la primărie, unul la Piața Mare, doar un inconștient ar accelera să depășească limita vitezei. Nu se văd urme de frânare acolo”, a spus Romanescu, într-o emisiune la TV Sud.

El a mai mărturisit că una dintre fiicele sale a fost martorul tragediei. Se afla foarte aproape de locul accidentului.

„La zece metri distanță era fetița mea cea mică. Venea de la Sala Sporturilor, participasem împreună la un eveniment. Eu am intrat la primărie, fetița a continuat drumul spre casă, noi locuind în zona Hotelului Gorj. La zece metri de trecerea de pietoni unde s-a produs acel eveniment tragic se afla propria mea fetiță, care a rămas șocată pentru că a văzut evenimentul în timp real. Ca și părinte, este șocant când știi că, în locul acelei familii, putea să fie propria mea fiică”, a mai spus edilul.

Romanescu a mai spus că a fost interzisă parcarea pe bulevard tocmai pentru ca șoferii să aibă vizibilitate și să nu mai fie blocate benzile de circulație cu autoturismele celor care veneau să viziteze operele lui Brâncuși.

Vizualizări: 10,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: