Legea 197 a fost deblocată pentru salariaţii ELCFU

Legea nr.197/2021 va fi deblocată pentru angajații ELCFU, din sectoarele chimice şi din Termoserv-uri. Anunţul a fost făcut de senatorul Ion Iordache.

Salariaţii vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani. 

Promisiunile au fost făcute de Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, în cadrul unei întâlniri la care au participat lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia, la solicitarea președintelui PNL Gorj. 

„Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu un grup de oameni care lucrează la ELCFU care îşi propuseseră un demers pentru a merge la Ministerul Muncii și în urma discuțiilor pe care le-am avut cu dumnealor am contactat și liderii de sindicat și am ajuns la concluzia că cel mai productiv ar fi săîncepem un demers de la Casa Națională de pensii. Am vorbit am vorbit cu domnul președinte, am stabilit o întâlnire, i-am expus împreună cu liderii de sindicat, cu muncitorii care au fost prezenți, situația în care se află acum cu aplicarea Legii 197 şi cei de la ELFCU și de la chimic şi de la Termoserv şi am plecat cu speranța că se va aplica și pentru ei, iar ieri după-amiază m-a sunat domnul președinte Baciu să-mi spună că a avut discuții cu directorii de la cele trei case de pensii unde își au domiciliul oamenii care lucrează la CEO, adică Gorj, Dolj și Mehedinți și se va aplica legea si epntru ei. Deci începând de astăzi se vor aproba cererile de pensionare și la oamenii care lucrează la ELCFU, chimic și Termoserv. De astăzi se vor emite decizii favorabile, iar la cei care li s-au respins cererile, acestea vor fi reanalizate şi li se vor acorda aceste drepturi”, a spus Ion Iordache, într-un interviu la Radio Infinit.

În ceea ce priveşte beneficiile care ar trebui să fie oferite pe Legea 197, senatorul afirmă că nu s-au luat încă decizii: „Am stabilit că orice teme să le luăm etapizat și vom stabili întâlniri și vom clarifica toate aceste aspecte. Deocamdată ministerul a clarificat în sensul că nu se dă decât reducerea vârstei de pensionare. Așa cum ieri am fost pregătit foarte bine cu argumente, cu cazuri concrete, speţe și așa mai departe cu justificare că se încadrează legea 197 și au fost de acord, la fel va trebui să mergem dacă vor fi argumente care să fie în concordanță și cu legea. Am găsit o disponibilitate destul de mare și o înțelegere și toată lumea a plecat încântată de modul în care s-au derulat lucrurile”.

Vizualizări: 2,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: