Câte şcoli nu au autorizaţie ISU. Situaţia din judeţul Gorj

Mai sunt câteva zile până la începerea noului an şcolar, iar autorităţile din judeţul Gorj efectuează controale pentru a stabili cu exactitate situaţia din unităţile de învăţământ. Din cele 118 de unităţi şcolare din judeţ, 27 dintre acestea nu fac obiectul avizării ISU.

 
 

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, există două situații distincte când vine vorba despre unitățile școlare. Din cele 118 de unităţi şcolare de la nivelul judeţului Gorj, 68 au autorizaţie de securitate la incendiu: „Există două situaţii atunci când vorbim despre unităţile şcolare. Vorbim despre unităţi şcolare cu personalitate juridică, aici există posibilitatea ca o unitate şcolară să aibă în administrare mai multe clădiri, mă refer aici în mare parte la licee, care au mai multe clădiri, care necesită sau nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu. Dacă vorbim despre şcoli cu personalitate juridică, la nivelul judeţului avem 118 unităţi şcolare. În ansamblu, acestea sunt aşa: 68 care au autorizaţie de securitate la incendiu, 23 nu sunt autorizate, însă funcţionează pe baza avizului de securitate la incendiu până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar 27 nu fac obiectul avizării sau autorizării ISU”.

În ceea ce priveşte clădirile, situaţia este următoarea: „Dacă vorbim despre clădiri, la nivelul judeţului avem 528 de clădiri care au destinaţia unitate de învăţământ. Dintre acestea, 280 nu fac obiectul avizării sau autorizării ISU, 203 sunt autorizate, iar 45 dintre acestea funcţionează pe baza avizului de securitate la incendiu, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Există şi situaţii punctuale când o unitate şcolară nu şi-a putut obţine autorizaţia de securitate la incendiu, dar asta nu înseamnă că nu îndeplineşte. Au fost probleme birocratice, când nu s-au putut obţine documentele necesare pentru depunerea documentaţiei în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu”, a spus Florin Chisim pentru ziarul Pandurul.

De menţionat este că ISU Gorj a intensificat activităţile de informare prevenitivă pentru şcolile care nu au autorizaţia: „Mergem mai des la aceste şcoli pentru a sta de vorbă cu elevii şi cadrele didactice, să fie familiarizaţi cu comportamentul pe care trebuie să îl adopte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”.

Potrivit datelor de la ISU, în acest moment, după multe eforturi, toate unităţile şcolare de la nivelul judeţului Gorj au iniţiat demersurile pentru a-şi obţine actul administrativ de securitate la incendiu.

Controalele în şcoli efectuează şi cei de la ISJ Gorj şi DSP Gorj.

Vizualizări: 2,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: