Laborator nou la Spitalul Județean de Urgență
Pacienții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu vor beneficia de un Laborator de angiografie și cateterism cardiac.
A fost finalizată licitația, fiind stabilită societatea care se va ocupa de amenajarea și dotarea Laboratorului în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.
Este vorba despre Grupul ARES, lider pe piața privată de cardiologie intervențională din România.
”Prin achiziționarea de servicii de diagnostic și tratament angiografic, se va asigura o cât mai bună diagnosticare și un tratament corect acordat pacienților, la un standard calitativ superior. De asemenea, va fi atins un grad de complexitate crescut al patologiilor tratate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Ne dorim atragerea unor noi specialiști, acesta fiind un prim pas. Vrem să oferim pacienților cu afecțiuni cardiovasculare din județ (și nu numai), accesul la metode de investigație moderne, încât aceștia să nu fie obligați să se deplaseze în alte centre situate la distanță pentru a beneficia de aceste servicii”, a transmis managerul Dumitru Vienescu.
Doctorul Adela Morega, medic primar cardiologie, șefa Secției Cardiologie, a afirmat că „înființarea Laboratorului de angiografie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu este un pas important pentru tratamentul corect și adecvat al pacienților cu boli cardiovasculare care va salva multe persoane bolnave de la complicațiile specifice. Coronarografia este cea mai bună metodă de diagnostic și rămâne standardul de aur în evaluarea arterelor coronare”.
Doctorul Alin Feraru, medic specialist cardiolog, la Secția Cardiologie, a transmis că „înființarea laboratorului de angiografie va permite rezolvarea cazurilor cu severitate redusă sau a celor care nu împlinesc criteriile prevăzute în programul național pentru infarctul miocardic acut. Un astfel de laborator este vital într-o secție de cardiologie. Angiograful este aparatul cu ajutorul căruia se pot vizualiza vasele de sânge de la nivelul inimii, creierului, precum și al altor teritorii ale organismului. Imaginile obținute în cadrul angiografiei pot evidenția stenoze sau ocluzii la nivelul vaselor de sânge și permit cura minim invazivă a acestor leziuni”.