Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Jocul dublu al sindicatelor lasă minerii fără cota de cărbune în bani

Liderii sindicali din Federația Națională Mine Energie (FNME) amenință cu proteste în stradă de săptămâna viitoare, asta după ce administrația CE Oltenia a anunțat că săptămâna aceasta va acorda tichete de cărbune salariaților. Sindicaliștii spun că nu au ajuns la vreo înțelegere cu administrația în privința cotei de cărbune și că, cel mai probabil, decizia a fost luată de conducerea complexului și așa zisele "sindicate galbene", încălcând prevederile Contractului Colectiv de Muncă (CCM). De cealaltă parte, liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), cred că administrația a încercat în acest fel să deblocheze problema acordării cotei de cărbune.

Liderii FNME spun că nu îi mai miră faptul că administraţia CE Oltenia ia decizii pentru salariaţi fără să ţină cont de punctele de vedere ale sindicatelor. Sindicaliştii vor să organizeze proteste după ce conducerea companiei a anunţat că a trimis la tipărit tichetele de cărbune şi că fiecare salariat va primi câte două vouchere a câte 5 tone, începând din această săptămână. "Asistăm la un joc dublu al pseudo-sindicatelor, al sindicatelor galbene ale administraţiei. Una zic la masă, alta se înţeleg în spatele uşilor închise cu Ciurel. Dacă Ciurel ar fi convins că ce s-a discutat la masa de negocieri, adică toate sindicatele ar fi de acord să ceară pentru salariaţi 12 tone, nu-și permitea să tipărească acele tichete, sau ce or fi, de 10 tone. Sunt convins că s-a înțeles cu băieții ăștia, au făcut doar un val așa, în ședință, și atât. Altfel nu și-ar permite", a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreședinte al FNME.

Nemulţumirea liderilor sindicali este cu atât mai mare, cu cât cei din administrație neglijează total solicitarea lor de majorare a adaosului la salariu de la 250 lei la 350 lei. "Noi, de altfel, vom declanşa o serie de proteste, referitor iarăşi la încălcarea grosolană a CCM de către Ciurel. Mă refer la luarea unilaterală a unor decizii care vizează negociere. Nu poţi să visezi tu, administrator, cât dai la salariat în momentul în care salariatul îți produce mai mult. De asemenea, în Contract spune clar că vom discuta în prima decadă a lunii iulie 2015 despre ce facem cu adaosul la salariu. Deja suntem în prima decadă a lunii august și nu ni s-au pus la dispoziție datele economice vis-a-vis de ce s-a întâmplat în primul semestru pentru a putea ști dacă putem sau nu să dăm la salariații bănuții aceia", a precizat Pârvulescu. 

Bălăceanu: Negocierile vor continua

Liderii sindicali din SMEO spun că administrația a deblocat problema cotei de cărbune văzând că sindicatele nu se înțeleg. "Nu știu în baza a ce au fost acordate tichetele, pentru că nu au mai fost consultări în ultima perioadă. Probabil asta este și un mod de a debloca situația, dacă se poate numi deblocare. Este procesul verbal al ședinței în care toți și-au spus cuvântul. O să încerc să fac rost de acel proces verbal în care ne-am spus cuvântul. Deci punctul nostru de vedere a fost de 12 tone. Până la urmă problema principală este de a se găsi soluții pentru cei care nu pot să ridice cota de cărbune. Este și cantitatea, când a venit cu 8 tone, la niciunul nu ne-a picat bine. Adică am început să scădem față de anul trecut. Nu pot să spun multe, pentru că nici nu am reușit să citesc regulamentul respectiv și ar fi fost normal să fi purtat o discuție și pe regulament, cu siguranță sunt lucruri care vor trebui puse la punct. Lucrul bun care este, este că se reușește să se dea drumul la cota de cărbune la care vor să ia în natură, dar cu siguranță vor mai exista discuții pe această temă. Administrația a văzut, probabil, că nu există rezolvare în înțelegerile cu partea sindicală și în care toți am am vrut mai mult. Negocierile vor continua. Eu zic că până în data de 15 ar trebui să existe o întâlnire sindicate-administrație pentru a lămuri problema asta", a comentat Gabriel Bălăceanu, liderul Departamentului Rovinari din cadrul SMEO.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: