Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Dosarul Ponta-Şova-Ciurel, aproape de final

Dosarul privind contractele de consultanţă juridică ale Casei „Şova“ la complexurile Rovinari şi Turceni se apropie de final, spun surse citate de comisarul.ro. Potrivit acestora, dosarul instrumentat de DNA încă de anul trecut ar urma să fie finalizat cu trimiterea în judecată a celor implicaţi. Lista este deschisă de premierul Victor Ponta, urmat de fostul ministru al Transporturilor, senatorul Dan Şova, şi directorii Laurenţiu Ciurel şi Dumitru Cristea.

Potrivit comisarul.ro, Victor Ponta este citat la DNA pe 11 august 2015, după care ar urma trimiterea în judecată. Pe 13 august anul trecut, DNA a început urmărirea penală împotriva senatorului Dan Şova, cel care deţinea casa de avocatură, şi împotriva fostului director de la Turceni Dumitru Cristea. Potrivit comunicatului DNA, Cristea a prejudiciat Complexul Energetic Turceni cu suma de 71 milioane lei, prin contractele încheiate în 2007-2008 cu Casa Şova. Tot din comunicatul DNA reiese că senatorul Dan Şova a prejudiciat complexurile, ca urmare a contractelor de asistenţă juridică încheiate la Turceni şi Rovinari, cu suma de 3.455.754 lei. Pe 20 august, DNA  anunţat începerea urmăririi penale şi în cazul lui Laurenţiu Ciurel, fost director la Complexul Rovinari şi actual director la Complexul Energetic Oltenia. În dreptul lui Ciurel apare un prejudiciu aproximativ 84 milioane lei. 

Ca şi Dumitru Cristea, Ciurel a încheiat contracte şi acte adiţionale unul după altul, diminuând sumele alocate fondului de investiţii.

Şova a încercat să compromită probele

Pe 13 martie 2015, DNA a cerut încuviinţarea arestării lui Dan Şova deoarece acesta a depus la dosarul cauzei 11 procese – verbale, întocmite în perioada 2005-2009, neştampilate, însă semnate indescifrabil de el şi de alte 2 persoane. În urma administrării materialului probator a rezultat că, în perioada decembrie 2005 - ianuarie 2009 s-au adoptat aproximativ 20-30 hotărâri care au avut alte puncte pe ordinea de zi decât cele consemnate în toate cele 11 procese-verbale. DNA a stabilit că Şova a încercat inducerea şi acreditarea ideii că acesta nu s-a implicat în încheierea contractelor de la Turceni şi Rovinari. De asemenea, în cursul anului 2010, din dispoziţia lui Şova s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi cu scopul de a compromite toate documentele şi corespondenţa purtată pe mail între casa de avocatură şi conducerile celor două complexuri energetice. Cererea de încuviinţare a fost votată de senatori, dar legea a fost interpretată în aşa fel încât Şova nu a fost arestat.

Şi a venit şi rândul lui Ponta, cel care a facilitat încheierea contractelor în Gorj. Pe 5 iunie 2015, DNA anunţă începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta pentru fals în înscrisuri, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală. 

Ponta a luat bani fără să muncească

Victor Ponta a încasat bani frumoşi de acolo, în baza unei convenţii de conlucrare profesionale. Avocatul Ponta urma să primească o sumă fixă de 2.000 euro, dar prin act adiţional s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună. Ponta a emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi în valoare de 181.439,98 lei. Potrivit DNA, suma reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. DNA mai spune că Ponta s-a înţeles cu Șova ca acesta să întocmească în cadrul societății de avocaţi, rapoarte de activitate juridică, pretins a fi prestată de actualul premier, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenția. Documentele întocmite sunt considerate înscrisuri falsificate. Ponta a folosit o parte din sumele obţinute de la Casa Şova pentru a-şi cumpăra două apartamente de lux într-un complex rezidenţial din București. Tot de la Casa Şova, Ponta a primit şi o maşină, un Mitsubishi Lancer Evo 10.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: