Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Căldăruşe, „candidat“ pentru o funcţie de director la CEO

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) poate candida fără probleme pentru un post de director la CE Oltenia. Într-o emisiune la TV Sud, Căldăruşe a uitat să fie sindicalist şi să vorbească despre drepturile salariaţilor şi a apărat mai mult tabăra administraţiei.

Sindicalistul Gabriel Căldăruşe apără mai tare ca un director din CEO cauza administraţiei companiei. Pentru toate problemele economice ale companiei sunt vinovate alte instituţii sau alţi lideri de sindicat. El a prezentat rezultatele la 6 luni ale CE Oltenia, din care rezultă că societatea are profit pentru că nu a pus la socoteală cheltuielile cu certificatele de emisii. Căldăruşe, ca şi Laurenţiu Ciurel, directorul companiei energetice, calculează profitul fără toate cheltuielile. „Pe primele şase luni este un profit brut de peste 90 de milioane de lei din exploatare, pierderi financiare de 40 şi ceva de milioane şi rămăsese un profit brut de 56 şi ceva de milioane de lei. Dar, apare o altă problemă. Pe 6 luni a fost o producţie de 6 milioane de MW, asta însemnând aproximativ 6 milioane de certificate de carbon a 7 euro, vedem că sunt 42 de milioane de euro. Adică 170 de milioane de lei. Vedem că mai avem nevoie de peste 100 de milioane de lei doar pentru certificate carbon“, a declarat acesta. Complexurile energetice au plătit certificate de emisii şi până acum, nu este Laurenţiu Ciurel singurul director care plăteşte. Într-adevăr, nu atât de multe, fiind acordate şi gratuit şi poate nu la acest preţ, dar oricum produceau mai mulţi megawatti.

Mai departe, Căldăruşe a vorbit despre dobânzile de 96 de milioane de lei pentru împrumuturile necesare pentru instalaţiile de conformare la cerinţele de mediu. Dar şi aici e o problemă pentru că, spune el, unele împrumuturi, făcute de ceilalţi directori, sunt extrem de dezavantajoase, cu dobânzi mari.   

Are o avere „foarte aşa“

Întrebat despre cota de cărbune şi adaosul lunar, Căldăruşe a ales păstrarea locurilor de muncă. Tot pentru păstrarea locurilor de muncă milita şi până acum, dar pe 2 iunie au plecat acasă 2.000 de oameni. „Putem, fără nicio problemă, cu o presiune fantastică, putem să luăm 6-7 luni nişte drepturi extraordinare, cum au avut şi cei din Valea Jiului, şi pe urmă să ne uităm în sus şi într-un an doi să nu mai avem, niciun loc de muncă“, a spus acesta.

Şi cum lupta dintre sindicate nu s-a terminat, deşi toţi salariaţii şi-au pierdut încrederea în lideri, Căldăruşe i-a atacat pe cei de la FNME despre care spune că nu şi-au depus declaraţiile de avere.

Întrebat despre averea sa, Gabriel Căldăruşe spune că nu are nicio locuinţă pe numele său, ci sunt pe numele părinţilor, şi nici maşină. A explicat vag veniturile financiare. „Am un împrumut la un CAR, mai am ceva, foarte aşa, în rest am împrumut către un cumnat, efectiv aş putea să spun că sunt pe un plus de 10.000 de lei“, este declaraţia cuvânt cu cuvânt a liderului sindical. Şi, la final, un mesaj pentru salariaţi despre alţi colegi de la sindicate: „Există manipulări mizerabile şi nu se doreşte binele salariaţilor şi al companiei“.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: