Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Sute de plângeri penale pe numele lui Ciurel

Sute de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor formula plângeri penale pe nunele lui Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, deoarece acesta şi-a plătit datoria către sindicate din buzunarul salariaţilor.

Membrii de sindicat sunt sprijiniţi de Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) în demersul lor. Avalanşa de plângeri penale este determinată de nerespectarea unor decizii judecătoreşti.

În fapt, pe 18 decembrie 2014 şi 8 aprilie 2015 Tribunalul Gorj, respectiv Curtea de Apel Craiova, a dat câştig de cauză sindicatelor din Federaţia Naţională Mine Energie care au solicitat reţinerea şi virarea cotizaţiei membrilor. Chiar dacă Contratul Colectiv de Muncă (CCM) prevedea reţinerea şi virarea cotizaţiilor, conducerea CE Oltenia respecta articolele din contract doar pentru anumite sindicate din complex.

Ciurel i-a pus pe angajaţi să plătească în locul lui

Sindicatele au cerut ca aceia care au luat decizia de a nu respecta contractul de muncă să plătească, în speţă directorii CE Oltenia. Deşi instanţa a stabilit că CE Oltenia trebuie să plătească sindicatelor cotizaţia, în luna mai şi iunie membrii de sindicat ai acestor organizaţii s-au trezit că li s-a oprit pe stat suma aferentă cotizaţiei pe o lună. Sindicatele acuză administraţia CE Oltenia de abuz în serviciu. „Noi am cerut şi am câştigat în instanţă ca Directoratului, care a comis fapta ilicită şi nu a respectat contractul, să i se impute contravaloarea licitaţiei şi să o vireze la sindicate. Administraţia a cerut în instanţă să li se reţină tot oamenilor, deşi ea a fost cea care aluat decizia. Bineînţeles Curtea de Apel a respins cererea şi a spus să plătească cei care nu au respectat contractul. Acum a început să ia de la oameni contravaloarea cotizaţiei pe fluturaş, împotriva deciziei judecătorului. Omul acesta bagă mâna în buzunarul a mii de oameni“, a declarat Constantin Mitrescu, liderul sindical de la Rovinari.

Sindicaliştii de la FNME au cerut salariaţilor să împuternicească sindicatul pentru a depune plângere penală pentru abuz, deoarece directorul Ciurel nu a respectat decizia instanţei şi a reţinut banii din salariile oamenilor. Potrivit liderilor FNME, până acum s-au strâns câteva sute de semnături. Ei spun că oamenii nu vor neapărat cei 20-30 de lei înapoi, însă sunt supăraţi că trebuie să plătească ei abuzurile lui Ciurel.

COTIZAŢII

Tăierea cotizaţiilor pentru unele sindicate şi acordarea ei în cazul altora, dar şi schimbările frecvente ale metodologiei de acordare a sumelor a fost începutul destructurării sindicatelor. Timp de doi ani, cele de la FNME au încasat cotizaţia pe chitanţă şi nu le era virată în cont, aşa cum se proceda cu celelalte organizaţii şi cum prevedea şi CCM. Potrivit unei situaţii CEO, în martie 2015, CEO a plătit 314.166 de lei sindicatelor, cei mai mulţi bani încasând Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), condus de Gabriel Căldăruşe.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: