Iordache cere sprijin pentru legea așteptată de primarii din zonele miniere

Senatorul de Gorj, Ion Iordache, le cere sprijin parlamentarilor de Gorj, pentru proiectul de lege pe care l-a inițiat și care reglementează redarea imobilelor nefolosite de companiile de stat, cu titlu gratuit, către primării. “Am cerut procedura de urgență pentru că este vital să putem folosi urgent fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților locale”, a transmis Ion Iordache, reprezentantul Forța Dreptei în județ.

Primarii își doresc această lege, care ar aduce bunuri în patrimoniul a celor puțin 20 de primării.

De exemplu, în Turceni, CE Oltenia deține un hotel cu o cantină, pe lângă multe alte terenuri și clădiri. Primarul orașului Turceni, Cristina Cilibiu, spune că a încercat de mai multe ori preluarea activelor de la CEO, însă fără rezultat.

”În momentul de față, CE Oltenia deține foarte multe terenuri și clădiri pe raza orașului Turceni. Sunt nefolosite, din păcate, închise de ani de zile. Și hotelul, și cantina. Noi am încercat în urmă cu câțiva ani să preluăm mai  multe terenuri și clădiri, însă nu am reușit sub nicio formă. Am avut și un proiect de a face o creșă mai mare, însă ne trebuia o clădire. Nu am reușit să obținem cantina hotelului de la CEO. Este păcat, mai ales că se tot vorbește de fonduri europene și nu poți face nimic, atât timp cât nu ești proprietar. Este păcat să pierdem din nou bani și să nu se întâmple nimic”, a spus Cristina Cilibiu, primarul orașului Turceni.

De asemenea, peste o mie de hectare sunt blocate și în comuna Urdari. Primarul spune că s-ar putea dezvolta  mai mult cu ajutorul fondurilor europene și asta dacă ar avea aceste terenuri în administrarea instituției pe care o conduce.

”Întreprinderea minieră Peșteana de pe raza comunei Urdari are luate 1.100 de hectare de teren. Suntem interesați de aceste terenuri pentru a putea efectua diferite proiecte pe fonduri europene. Am putea pune panouri fotovoltaice, am putea să accesăm fonduri europene pentru mai multe proiecte. Ar trebui să putem lua aceste terenuri, comuna Urdari se poate extinde cu ajutorul unor proiecte”, a spus primarul Mihai Calotă.

Senatorul Ion Iordache susține că, pentru probleme de interes public, nimeni nu ar trebui să țină cont de culoarea politică. El, de exemplu, a votat proiectul PSD pentru reducerea vârstei de pensionare a unor categorii de salariați din minerit și energie.

Vizualizări: 1,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: