Interes scăzut pentru cele 600 de apartamente ale primăriei Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu construiește 600 de apartamente în zona Narcise, însă interesul nu este foarte crescut. Doar 420 de cereri au fost depuse ori pentru a identifica pe cei 600, cel mai probabil este nevoie de un număr dublu de cereri. Pe de altă parte, blocurile sunt acum doar în fază de proiect. Târgujienii au însă experiența cererilor depuse pentru blocurile ANL sau locuințe sociale, unde au așteptat până nu mai îndeplineau criterii de vârstă și nu mai erau eligibili.


Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a vorbit în cadrul unei emisiuni despre cele 100 de blocuri care vor fi construite în următorii din ani prin PNRR în jurul parcului de 12,5 hectare din cartierul Narciselor.

”Vorbim de acele 600 de apartamente care se construiesc în cartierul Narciselor. Vreau să fac un apel la tinerii din Târgu-Jiu care doresc să locuiască în Târgu-Jiu și au între 18 și 35 de ani, să vină la primăria Târgu-Jiu dacă nu au dobândit un alt imobil, să-și depună dosarul pentru locuință. Suntem într-o situație atipică, avem 420 de solicitări și în perioada următorilor doi ani se vor construi 600 de apartamente cu independență energetică. Unii nu vor mai îndeplini condițiile până atunci. Sunt 600 de apartamente  cu independență energetică. Noi acolo nici nu avem structură de gaze. Sunt 100 de imobile cu câte 6 apartamente”, a precizat Marcel Romanescu în cadrul Emisiuni Incomod 100%.

Pentru că tinerii nu par interesați de aceste locuințe, Marcel Romanescu încearcă să-i convingă că vor face o alegere bună dacă vor locui în Cartierul Narciselor. Câmpul de la Narciselor îi trezesc amintiri din copilărie primarului. 

”Mă rog și mă rog la toate manifestările și pe la toate emisiunile. Locuințele sunt în jurul parcului de 12.5 hectare. Gândiți-vă ce ar însemna pentru o familie care are 25-30 de ani, să aibă o locuință în jurul acestui parc. Le spuneam că la țară, când vă duceați vara cu vacile pe câmp, că eu am avut, credeți-mă că asta simt, la un moment dat stăteai într-un colț și te jucai cu ai tăi și ele își vedeau de ale lor, că avea 100 de hectare de izlaz”, a mai spus Romanescu în cadrul aceleiași emisiuni.

Vizualizări: 5,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: