Centru de informare turistică transformat în dispensar

O investiție făcută degeaba într-o comună din Gorj a primit o utilitate după mai bine de opt ani.

Un control al Direcției de Sănătate Publică Gorj a constatat că bolnavii din localitatea Alimpești sunt consultați în condiții improprii în fostul dispensar și au dispus găsirea unei alte locații. Atunci autoritățile locale au decis să mute cabinetele medicale în centrul de informare turistică, unde nu a ajuns niciodată niciun turist.

Primarul din comuna Alimpești susține că Centrul de Informare Turistică a funcționat cu o angajată încă din anul 2015, însă aici nu a ajuns niciun vizitator. "Centrul de Informare Turistică nu a fost deloc închis. El a funcționat din 2015, de când s-a deschis. Am avut și angajată aici, pe care am mutat-o la primărie anul acesta. Am putut schimba și utilitatea centrului, mai ales că la noi în comună nu ajung turiștii. Nu am avut nici măcar unul de când s-a deschis centrul. Angajata a primit acum alte atribuții. Se mai duce la centru din când în când”, a precizat primarul Victor Drăgulescu.

Cu toate că pentru cabinetele medicale s-a găsit o soluție, iar condițiile de aici sunt foarte bune, primarul a solicitat fonduri la Guvern și pentru reabilitarea fostei locații. "Am depus un proiect la CNI și suntem pe lista sinteză, dar și la PNRR. Cred că o să primim mai repede fondurile de la CNI. Am solicitat 2.000.000 de lei pentru reabilitarea dispensarului comunal. După ce se va termina investiția cabinetele vor fi mutate tot la dispensar și o să vedem ce mai facem în locația Centrului de Informare Turistică pentru că este spațiu suficient”, a mai spus primarul din Alimpești.

Vizualizări: 815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: