Vor transport pentru elevii care învață în alte localități

Părinții unor elevi din comuna gorjeană Aninoasa, care învață la liceul din Turburea, sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu asigură transport pentru copiii lor. 

”Avem copil la liceul din Turburea. L-am dat aici ca să fie aproape de casă, pentru că nu avem posibilitate să-l ducem în altă parte, ca să plătim transport și chirii. Cei de la Primăria Aninoasa nu le asigură transport, nu le asigură nimic. De milă vine microbuzul de la Turburea să-i ia, pentru că autorităților de acolo le pasă de elevii de la școli și le este milă de copii să-i lase la ocazie”, povestește un părinte din Aninoasa.

Primarul din Aninoasa nu are o evidență cu elevii din comună care sunt la liceu și care fac zilnic naveta. În plus, Ilie Petroi consideră că acest aspect intră în responsabilitatea părinților atunci când își trimit copiii la studii chiar și în comuna învecinată.

”Noi asigurăm transportul elevilor numai la unitățile de învățământ de pe raza comunei Aninoasa. Fiecare dintre noi, ca părinți, atunci când ne trimitem copiii la liceu, trebuie să analizăm bine situația, dacă putem să le asigurăm naveta la Turburea, la Târgu-Cărbunești sau la Târgu-Jiu. Nici nu știu câți elevi sunt la liceu la Turburea. Fiecare părinte trebuie să-și asume și să suporte cheltuielile la transportul în comun. Sunt elevii Liceului din Turburea, cum să le asigurăm noi transportul? Poate ar fi normal, dar fizic nu putem, pentru că microbuzele din Aninoasa fac zilnic 350 de kilometri și de abia fac față”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Primarul din comuna Turburea susține că nu poate lăsa copiii în drum. ”Noi ne gândim la elevi. Nu putem să-i lăsăm în drum să plece cu ocazie sau mai știu eu cu ce. Ducem elevi și la Aninoasa, și la Vladimir. Asta este. Pentru noi e o cheltuială în plus, dar facem un bine copiilor”, a declarat Ion Bârcă.

Situația nu este una singulară, sunt mulți elevi la Motru, de exemplu, care locuiesc în comunele apropiate.

Vizualizări: 1,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: