Încep discuțiile cu cetățenii pe marginea cadastrării localității

Timp de două luni, începând de astăzi, cetățenii comunei Crasna participă la întâlniri cu reprezentanții Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj, pentru a discuta pe marginea măsurătorilor care s-au făcut în vederea cadastrării localității. Cei care nu sunt mulțumiți de rezultate pot depune contestații sau pot cere lămuriri.

Autoritățile locale din comuna Crasna fac un apel la cetățeni să participe în număr cât mai mare la aceste întâlniri cu reprezentanții OCPI. ”Suntem într-o etapă foarte importantă din cadrul proiectului de cadastrare a comunei. S-au finalizat măsurătorile și de azi au început confruntările cu cetățenii. Mai exact, reprezentanții OCPI vin la primărie și le prezintă localnicilor cum s-au delimitat proprietățile, cum s-au făcut măsurătorile, vecinii, iar cetățenii care sunt nemulțumiți sau constată că ceva nu este în regulă pot depune contestații. Acum au ocazia să repare eventuale greșeli sau probleme. De aceea noi așteptăm toți cetățenii să vină la aceste întâlniri. Dacă totul este în regulă, li se dau proprietățile în posesie pentru trei ani de zile și apoi se emit titlurile de proprietate”, a declarat Gheorghe Sanda, viceprimarul comunei Crasna.

Comuna Crasna este singura din județul Gorj care a beneficiat de o finanțare europeană pentru cadastrarea întregii localități. Este vorba de un proiect în valoare de 1.500.000 de euro, care a demarat în luna februarie a anului trecut.

Începând de azi, timp de 60 de zile, cetățenii din Crasna pot verifica dacă măsurătorile făcute în cadrul programului de cadastrare sunt corecte.

Vizualizări: 1,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: