Incendiu devastator la Parcul Natural Porțile de Fier

Reprezentanții de la Administrația Parcului Natural Porțile de Fier și de la Ocolul Silvic Orșova din cadrul Direcției Silvice Mehedinți fac eforturi deosebite să localizeze și să stingă un puternic incendiu care afectează o pădure valoroasă de pin din zona de protecție integrală a Parcului Natural Porțile de Fier.


Izbucnit joia trecută, incendiul a afectat inițial două hectare de pădure de pin cu vârsta de circa 120 de ani în UP II Șvinița. Ulterior, pe fondul secetei prelungite și a vântului puternic, incendiul s-a extins, în ciuda eforturilor depuse de pompieri, angajați ai parcului natural, silvicultorii Ocolului Silvic Orșova și ai voluntarilor din localitatea Șvinița, în prezent incendiul afectând circa 120 de hectare, mai multe parcele de pădure de pin, poieni învecinate și pășunea împădurită a localității Șvinița.


În zona afectată accesul este dificil, terenul fiind accidentat, cu pante între 25 și 40 de grade, făcând imposibilă intervenția mijloacelor auto ale pompierilor militari, apa fiind transportată de la mașinile pompierilor cu ATV-urile celor de la parcul natural și ocolul silvic.

În prezent, pentru localizarea și stingerea incendiului acționează 50 de persoane, pompieri militari, rangeri și angajați ai Parcului Natural Porțile de Fier și ai Ocolului Silvic Orșova, potrivit Meteoplus.

Galerie foto


Vizualizări: 1,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: