Încă un primar anunță că va face economie cu iluminatul public

Tot mai mulți primari din Gorj încearcă să facă economii, mai ales la facturile de energie electrică. După modelul primarului din Scoarța, dar și a altora din județ, edilul localității Dănești a decis să pornească iluminatul public după un anumit program.

Primarul din localitatea Dănești, Mădălin Paliță, spune că s-a ajuns la o astfel de decizie, tocmai pentru a nu majora taxele pentru cetățeni. O alternativă pentru a suporta costurile facturilor mari ar fi fost ca oamenii să plătească taxe mai mari, însă primarul nu vrea acest lucru.

”Sunt într-o situație foarte dificilă. Ieri a trebuit să iau o decizie împreună cu cei din Consiliul Local prin care va trebui să reduc programul iluminatului public. Banii ajungeau până în luna iunie. I-am întrebat și pe consilierii locali ce putem face. Fie mărim taxa, fie stabilim un program, fie din luna iunie îl oprim de tot. Așa am ajuns la o situație de compromis pentru moment, să meargă iluminatul public pentru 2 ore seara și 2 ore dimineața. Va fi greu, lumea poate o să mă critice, dar decât să-l oprim de tot, e mai bine așa. Am ajuns exact în punctul din care am plecat. Să înghețăm de frig și să avem energie electrică cu porția. Atunci nu era, iar acum apăsăm pe întrerupător să-l stingem pentru a nu consuma mult”, a spus Mădălin Paliță, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: