Încă un an a trecut și o școală din Gorj e tot nefolosită 

O investiție nejustificată făcută de Guvernul României acum 15 ani sau nepăsarea autorităților locale din comuna Albeni au făcut ca o școală construită în urmă cu 15 ani în satul de sinistrați din Câmpu Mare să nu fie folosită niciodată. Unitatea de învățământ se degradează de la un an la altul sub privirile autorităților.

Școala din Câmpu Mare a fost construită de Guvernul României în urmă cu 15 ani, atunci când s-au făcut și casele pentru sinistrații din comuna Roșia de Amaradia. Aici nu a sunat niciodată clopoțelul, deși unitatea de învățământ este dotată cu tot ce trebuie, inclusiv cu grupuri sanitare în incintă. 

Școala stă cu lacătul pe ea de când a fost finalizată și se degradează sub privirile neputincioase ale autorităților locale. ”Se putea deschide această școală, dar nu s-a vrut. Nu s-a dorit acest lucru. Eu zilnic trec pe lângă ea și a început să se degradeze. Trebuie făcut ceva pentru că altfel se va distruge. Nu s-a intervenit nici pentru întreținere. Nu s-a făcut nimic la ea de când s-a finalizat”, povestește viceprimarul cu atribuții de primar din comuna Albeni, Marius Țîrcomnicu.

Cu școală nouă, la câțiva pași de casă, elevii din Câmpul Mare fac naveta la singura școală din comuna Albeni care este veche și fără prea multe condiții. ”Copiii din Câmpu Mare merg la școala din centru, de fapt aceasta este singura școală din comună. De aici fac naveta zilnic cu microbuzul în jur de 30 de elevi. Școala Gimnazială din Albeni este o școală veche, condițiile aici sunt bunicele, singura problemă sunt toaletele în fundul curții și aș vrea să rezolv această situație, deși copiii ar fi putut fi mutați de mult la Școala din Câmpul Mare unde sunt wc-uri în școală, apă curentă, iar condițiile sunt altele”, a mai adăugat Marius Țîrcomnicu.

Vizualizări: 2,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: