Gorj: Investitori refuzați de autorități. Primar: Nu vreau miros de gunoi în comună

Autoritățile locale din comuna Drăgotești au refuzat un investitor din Severin interesat să construiască în localitatea gorjeană un depozit de sortare a deșeurilor. Primarul Vili Pasăre a decis sa spună "Nu" ofertei pentru că nu vrea miros de gunoi în comună, pentru că și așa sătenii inhalează de ani de zile mirosul din cariere.


Depozitul ar fi putut fi construit pe terenul care a aparținut fostei mine Cojmănești dacă autoritățile din Drăgotești ar fi fost de acord cu investiția. "Am refuzat categoric această investiție pentru că nu era o investiție care să producă. Să fi fost de acord cu aducerea gunoiului în comună pentru a fi sortat la acel depozit, însemna să aduc și mirosul și vedem cu toții ce pățesc locuitorii de la Târgu-Jiu și din împrejurimi. Oricum aici miroase și de la cariere și nu ne trebuia și miros de gunoi. Este pentru a doua oară când refuz investitori care vor sa folosească terenul de la fosta mină Cojmănești", a declarat Vili Pasăre. 


Edilul din comuna Drăgotești a refuzat și anul trecut un grup de investitori ucrainieni care vroiam să construiască în aceeași zonă blocuri pentru compatrioții lor care fugeau din fața războiului. Primarul din Drăgotești a susținut atunci ca naționalismul l-a făcut să nu fie de acord dar și cetățenii care nu au dorit ucrainieni în comună. 


Vili Pasăre va fi de acord cu investiții de producție în comună și speră să apară astfel de oferte în viitorul apropiat.

Vizualizări: 6,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: