Reorganizare la ISJ Gorj. Încetează detașarea directorilor

Reorganizare la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, unde detașarea a 19 directori expiră pe 31 august. Conform explicațiilor ISJ Gorj, este doar formală procedura și directorii rămân pe funcție de la 1 septembrie.

Pe 16 august s-a decis încetarea detașărilor începând cu 31 august 2023. Cu toate acestea, directorii continuă pe funcții începând cu 1 septembrie.

”În cadrul unei mișcări de reorganizare în sistemul de învățământ preuniversitar din județul Gorj, Hotărârea Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) Gorj  aduce schimbări semnificative în privința ocupării funcțiilor de conducere, îndrumare și control. Această hotărâre vine în urma aplicării Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2022-2023 (Ordinul Ministerului Educației nr. 5578/2021) și redefinește modalitatea de ocupare a acestor poziții cheie în sistemul educațional”, explică reprezentanții ISJ Gorj..

Potrivit unei hotărâri aprobată de ISJ Gorj, până la organizarea concursului de ocupare a funcțiilor vacante de conducere, îndrumare și control, instituțiile școlare din județul Gorj au procedat la detașarea personalului în interesul învățământului. Această abordare temporară a permis asigurarea continuității în procesul educațional până la data de 31.08.2023.

Cu această dată, în conformitate cu prevederile metodologiei-cadru menționate, toate detașările efectuate pentru funcțiile de conducere, îndrumare și control încetează. Această decizie se reglementează și se avizează de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, consolidând astfel un proces de tranziție al personalului în sistemul de învățământ preuniversitar.

Există 19 directori detașați la nivelul județului Gorj.
 
 

Galerie foto


Vizualizări: 3,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: