Gorjeanca Maria Gherghinoiu, medaliată de două ori la Campionatul Național U18!

Atleta clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Maria Gherghinoiu, a înregistrat rezultate bune la Campionatele Naționale Under 18 ani ale României. Întrecerile au avut loc la București, acolo unde atleta pregătită de antrenoarea Viorica Dima s-a clasat pe locul trei al podiumului.

Sportiva din Târgu Jiu, care are doar 17 ani, a reușit să obțină medalia de bronz la cele două probe la care a alergat în această fază finală a concursului național rezervat juniorilor U 18. 

Este vorba de probele de alergare de 2000 m obstacole și proba de alergare 3000 m plat. 

Cu ocazia acestor concursuri, Maria Gherghinoiu și-a depășit propriile recorduri la cele două probe. „În ambele probe am reușit să depășesc propriul record și sunt foarte mândră de acest lucru. Vin în urma unei accidentări la genunchi pe care am avut-o în lunile martie și aprilie dar acum mă simt foarte bine și mă bucur că am reușit să obțin aceste performanțe”, a mărturisit sportiva pregătită de antrenoarea Viorica Dima. 

Având în vedere accidentarea pe care a suferit-o cu câteva luni în urmă, Maria a fost nevoită să depună un efort mai mare pentru a putea urca pe podiumul național la aceste probe, reușind să fie una dintre cele mai bune sportive din România la categoria sa de vârstă. 

Maria Gherghinoiu continuă acum antrenamentele pentru următoare competiție, care va avea loc în perioada 15-16 iulie, când sportiva de la Pandurii va lua parte la finalele Cupei României. La competiția de la Craiova ea va concura la proba de 3000 m obstacole unde speră să obțină un rezultat bun.

Galerie foto




Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: