Gorj: Primarul i-a făcut plângere penală viceprimarului. Povestea va fi prezentată în emisiunea ”România, te iubesc!” 

Situație tensionată în comuna Săcelu, acolo unde primarul i-a făcut plângere penală viceprimarului. Edilul a luat această decizie după ce a constat că primăria are de plătit unor proprietari reprezentați de viceprimar o chirie imensă adunată în decursul anilor, pentru niște terenuri pe care au fost făcut investiții publice.

Motivul plângerii penale o reprezintă aproximativ 4.000 de metri pătrați de pământ, pe care s-a construit deși această suprafață de teren nu aparținea domeniului public și a fost moștenită de mai mulți proprietari reprezentați chiar de Jurebie.

Totul s-a făcut cu bună știință pentru că pentru aceste terenuri s-a stabilit și o chirie anuală, în euro, care nu a fost însă niciodată achitată, dar apare ca datorie a primăriei. 

”Sala de sport și teatrul de vară se află pe terenul așa-zișilor moștenitori și anume familia Jurebie reprezentată de Florin Jurebie, pe atunci primar și acum viceprimar. Sala de sport e construită pe un teren de 2.000 de metri pătrați, iar teatrul de vară tot pe aceiași suprafață. Pentru cei aproximativ 4.000 de metri pătrați, din 2012, primăria condusă de domnul Florin Jurebie, trebuia să achite lunar, proprietarilor reprezentanți tot de el, o chirie de 3.000 de euro lunar. El era creditor dar și debitor în același timp. Din 2012 și până acum toți au închis ochii. Eu nu știu cum cei de la Compania Națională de Investiții a făcut sala de sport pe o proprietate privată”, a precizat primarul din Săcelu, Gheorghe Dumitrelea.

Primăria ar avea acum de plătit o sumă imensă, însă primarul refuză să facă acest lucru și a făcut o plângere penală viceprimarului Florin Jurebie.  Povestea de la Săcelu face și subiectul unei emisiuni din noul sezon ”România, te iubesc!”, difuzată din toamnă la Pro Tv. ” Plățile nu s-au făcut la zi, iar eu nu voi da niciun leu pentru aceste ilegalități. Din 2012 mulți au închis ochii și de aceea eu am depus o plângere penală la Parchetul Novaci.  Ar trebui să achităm peste 1.900.000 de lei. Mă gândesc să-l expropriez sau să îi cumpăr terenurile pe care sunt construite cele două obiective. S-a făcut o evaluarea dacă nu îi convine să conteste în instanță prețul. Eu chiriile nu le achit. Au venit și cei de la Pro Tv de la emisiunea ”România, te iubesc!” să vadă minunile de la Săcelu”, a mai spus edilul din comuna Săcelu.

Florin Jurebie, fost primar, actual viceprimar nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere pe acest subiect controversat.

Vizualizări: 8,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: