Gorj: Lucrările de la BAC nu se mai corectează digital

Lucrările de la examenul de Bacalaureat ale elevilor gorjeni nu se vor mai evalua digital. Deși județul Gorj era prins pe lista unde urma să se extindă această evaluare digitală, acest lucru nu s-a mai concretizat. Ordinul Ministerului Educației ar urma să se aplice din toamna.

Pe 15 iunie, cu trei zile înaintea primei probe scrise de la Evaluarea Națională 2023, un ordin publicat în Monitorul Oficial stabilea că la exemenele de Evaluare Națională și Bacalaureat de acum urma să fie păstrată pilotarea în Dâmbovița și Călărași, deși, un ordin de la sfârșitul lunii mai stabilea ca această pilotare să fie extinsă la șase județe: Alba, Călărași, Covasna, Dâmvovița, Gorj și Satu Mare.

Ministerul Educației a achiziționat o platformă pe care se va realiza, de acum încolo, evaluarea digitalizată, iar aceasta va fi extinsă la nivel național începând cu sesiunea de bacalaureat din toamnă, a spus luni, la TVR Info, Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

Această extindere a evaluării digitalizate era așteptată să se facă parțial – la nivel de șase județe – încă de la actualele examene naționale, dar ministerul a decis în cele din urmă să rămână cu “pilotarea” în aceleași două județe ca anul trecut, Dâmbovița și Călărași, notează edupedu.ro.

Vizualizări: 1,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: