Gata cu restricțiile, start la controale

Restricțiile  impuse în pandemie s-au ridicat, iar acum au început controalele. Astfel, inspectorii sanitar-veterinari anunță că vor lua la puricat barurile și restaurantele de pe raza județului Gorj. Cum tinerii sunt dornici de distracție după 2 ani de stat în case, reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj vor să se asigure că patroni acestor unități nu vor pune în pericol sănătatea clienților.

Mall-urile, restaurantele și nu numai sunt luate la bani mărunți de către inspectorii sanitar -veterinari gorjeni. După ce am scăpat de restricții, clienții au dat buzna să recupereze timpul pierdut în pandemie, iar reprezentanții instituției de control au plecat în verificări pentru a preveni îmbolnăvirile.

”În perioada de referință, efectuăm controale pe linia de siguranță alimentară, dar și pe linia de sănătate animală. Vom face mai multe controale comune în perioada sărbătorilor Pascale. Săptămâna trecută am aplicat sancțiuni de zeci de mii de lei. Din păcate, încă se mai găsesc nereguli. De asemenea, am anticipat că, odată cu relaxarea acestor măsuri din pandemie, fluxul va fi foarte mare în zona mall-ului și a centrului. Vom face controale pentru a ne asigura că sănătatea omului nu este pusă în pericol. De regulă, găsim nereguli legate de lipsa echipamentelor sau spații neigienizate corespunzător. Nu lăsăm nimic netaxat”, a spus Sorin Ștefănescu, directorul DSV Gorj.

Obiectivul acestor controale este acela de a asigura comercializarea unor alimente sigure şi pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare.

Vizualizări: 2,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: