Câte angajări a făcut spitalul din Târgu Jiu pe durata stării de alertă

Circa 90 de persoane a angajat Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu în ultimii doi ani de pandemie, cu contracte valabile doar în starea de alertă. Odată ce s-a renunțat la starea de alertă, oamenii riscau să fie lăsați pe dinafară, însă a fost adoptată o lege în Camera Deputaților care le permite spitalelor să organizeze examene și să angajeze acest personal cu contracte pe perioade nedeterminate de timp.

Mai exact, 87 de persoane, cadre medicale sau auxiliare, a angajat cel mai mare spital din Gorj cu contracte pentru o perioadă determinată de timp. Toate aceste angajări s-au făcut pentru sectoarele unde au fost tratați pacienți infectați cu SarsCov2.

"Sunt 87 de persoane angajate pe perioadă determinată. Avem și medic, asistenți, infirmieri, brancardieri. Spitalul și-a mărit capacitatea prin structurile de Covid, ATI Covid, Boli Infecțioase, zone tampon", a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Spitalul așteaptă să fie promulgată legea care le permite angajaților să dea examen pentru posturile pe care le ocupă. Potrivit legii actuale, angajările sunt valabile încă 30 de zile de la încheierea stării de alertă. Noua lege prevede o prelungire a acestui termen până la 90 de zile.

"Oamenii aceștia și-au asumat anumite riscuri când s-au angajat. Oamenii aceștia au căpătat o experiență foarte mare în cei doi ani și nu le-a fost ușor. Au fost persoane care au fost angajate în zona Covid ori de suspecți și au plecat. Nu au rezistat acestor condiții", a mai spus Vienescu, într-o emisiune la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: