Câte zone de autorecenzare sunt în Gorj

A început recensământul populației în România, însă cu o primă fază de autorecenzare care are loc în perioada 14 martie - 15 mai 2022. Cei care fac acest procedeu de autorecenzare trebuie să dețină un telefon mai performat, o tabletă sau un calculator pentru a putea introduce datele în  sistem.

De exemplu, la nivelul județului Gorj există peste 100 de locații în care se află recenzori. Aceștia îi ajută pe oamenii care nu dețin un astfel de dispozitiv performant să se autorecenzeze. Doar în Târgu Jiu sunt 14 locații de acest fel.

”La nivelul județului Gorj își desfășoară activitatea un număr de 132 de recenzori. De asemenea, sunt 104 locații în întreg județul. Numai la nivelul municipiului Târgu Jiu sunt 14 locații în care își desfășoară activitatea recenzorii. Sediile și programul de funcționare sunt afișate pe site-ul Prefecturii Gorj. Astfel, fiecare persoană se poată autorecenza de pe propriul dispozitiv, însă trebuie să aibă conectare la internet”, a spus Vasile Păunescu, directorul Direcției de Statistică Gorj.

Din punct de vedere legislativ, autorecenzarea este obligatorie, recensământul făcându-se odată la 10 ani. Sunt însă și gorjeni care sunt reticenți în ceea ce privește furnizarea datelor personale, însă autoritățile dau asigurări că nu există vreun pericol, totul fiind confidențial.

Vizualizări: 1,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: