Şcolile cu cea mai mare concurenţă pentru posturile de director - LISTĂ

Timp de patru zile, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu va găzdui interviurile din cadrul celei de-a doua probe a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din învățământul preuniversitar.

Cele mai disputate unități de învățământ sunt Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, unde nu mai puțin de cinci candidați au optat pentru funcția de director, iar alți patru pentru postul de director adjunct, dar și Liceul „Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu, unde patru candidați sunt interesați de funcția de director.

Mai sunt șapte candidați pentru șefia Școlii Gimnaziale „Voievod Litovoi” Târgu Jiu, dintre care trei pentru postul de director plin. De asemenea, pentru posturile de directori adjuncți de la liceele tehnologice Roșia de Amaradia și Bustuchin sunt câte trei candidați.

În schimb, pentru șefia Centrului Județean de Excelență Gorj există un singur candidat, actualul director Eugen Nodea.

Fără prea emoţii pare să fie concursul și pentru funcţia de director de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, unde este un singur candidat pentru postul de director. Iar situaţiile în care există funcţia şi candidatul se întâlnesc la majoritatea școlilor gimnaziale din mediul rural, dar și la Grădinița cu program prelungit „Mihai Eminescu” din Târgu Jiu.

În total sunt 73 de candidați, 45 optând pentru posturile de director, iar 28 pentru cele de director adjunct.

Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, un reprezentant al autorității locale și un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învățământul superior, cu competențe în management.
Interviul durează 60 de minute, iar candidatul care a obținut cel puțin nota 7 este declarat admis.

După proba de interviu, candidaţii care au mai multe opţiuni şi au promovat pe mai multe funcţii vor trebui să aleagă unde vor să fie directori în următorii patru ani.

LISTA, aici.

Vizualizări: 2,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: