Afacere cu gunoi de grajd, profitabilă pentru cetățeni și pentru autorități

O investiție de peste 1.000.000 de euro, finanțată prin Banca Mondială, a fost finalizată în comuna gorjeană Turburea. Este vorba de o groapă de gunoi de grajd, investiție benefică pentru cetățenii din localitate și nu numai, dar și pentru autoritățile locale.

Investiția este binevenită în comuna Turburea, mai ales în contextul în care crescătorii de animale nu vor mai primi subvenții de la APIA dacă nu au încheiat un contract de prestări servicii cu o groapă de gunoi de grajd.

”Investiția a fost realizată prin fonduri europene și se ridică la peste 1.000.000 de euro. Am construit o groapă de gunoi de grajd conform standardelor din acest moment și o avem dotată cu tot ce trebuie, adică un buldo-exavator și tractor cu remorcă. Investiția este binevenită în comună, mai ales pentru cei care dețin animale și care, dacă nu au un contract cu o groapă de gunoi de grajd, nu mai primesc subvenție de la APIA. Cetățenii trebuie să înțeleagă foarte clar faptul că trebuie să și respecte acest contract, nu doar să-l semneze”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Această investiție nu aduce venituri doar cetățenilor, ci și autorităților locale din comuna Turburea. ”Noi ridicăm gunoiul de grajd de la cetățeni și în funcție de cantitate trebuie să plătească o sumă de bani, zicem noi modică. După ce se macerează gunoiul poate fi cumpărat de cetățeni sau vândut de primărie mai departe. Vreau să vă spun că deja am încheiat câteva contracte cu cetățeni din Turburea și din Aninoasa, precum și cu o societate comercială”, a mai spus primarul din Turburea.

De precizat este faptul că cetățenii din Turburea, dar și din localitățile învecinate, vor avea parte de facilități.

Vizualizări: 5,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: