Gamă largă de specializări la Colegiul Tehnic Motru
Absolvenţii claselor a VIII-a din municipiul Motru vor avea de unde să-şi aleagă specializarea pe care vor să o urmeze în anii viitori. Asta pentru că la Colegiul Tehnic Motru vor fi înfiinţate anul acesta nu mai puţin de 7 clase de a IX-a, pe diverse specializări, de la tehnician în automatizări la tehnician în industrie alimentară. Cei care doresc să opteze pentru şcoala profesională vor avea posibilitatea din acest an să opteze pentru clasa de sudor.
Elevii care finalizează studiile liceale la Colegiului Tehnic Motru au posibilitatea să găsească un loc de muncă foarte uşor. Asta pentru că pregătirea practică a elevilor din timpul anului şcolar se desfăşoară, în cea mai mare parte, în unităţile înfiinţate de agenţii economici din zonă. Mai mult decât atât, de-a lungul anilor, mulţi dintre elevii Colegiului Tehnic Motru s-au remarcat în diverse concursuri naţionale, unde s-au clasat pe primele locuri. Directorul Niculina Chiţulescu a precizat de ce absolvenţii claselor a VIII-a ar trebui să urmeze studiile liceale în cadrul Colegiului Tehnic Motru. “Cred că pentru toţi elevii din zona Motru şi din împrejurimi ar fi foarte important dacă s-ar gândi să aleagă una din meseriile propuse de noi pentru că avem în spate rezultate extraordinare. Cel puţin anul acesta, am ieşit în evidenţă în mod deosebit la olimpiadele naţionale unde elevii noştri au obţinut toate premiile la partea tehnică, ceea ce scoate în evidenţă că profesorii sunt foarte bine pregătiţi. Modul în care sunt dotate laboratoarele, atât cel de electronică, cât şi cele de calculatoare, dau posibilitatea profesorilor şi elevilor să facă activităţi concrete, nu doar pe hârtie, ceea ce este foarte important”, a declarat Niculina Chiţulescu, directorul Colegiului Tehnic Motru.
Oferta educaţională
În anul şcolar 2014-2015, Colegiul Tehnic Motru pune la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu 7 clase de a IX-a, fiecare a câte 28 de elevi. Se va înfiinţa câte o clasă de: tehnician operator tehnică de calcul, tehnician în automatizări, tehnician în instalaţii electrice, tehnician în industrie alimentară şi 3 clase de tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii. De asemenea, începând din acest an, va fi înfiinţată o clasă de şcoală profesională pe specializarea sudor, cu o durată a studiilor de 3 ani. Vor fi înfiinţate şi clase de a X-a, pentru elevii care după ce finalizează clasa a IX-a liceu doresc să opteze pentru şcoala profesională cu durata de 2 ani, dacă sunt atraşi de una dintre cele două meserii propuse: mecanic auto şi tehnician industrie alimentară.
Totodată, va mai fi creată şi o clasă de maistru electromecanic aparate de măsură şi automatizări, fără taxă. În acest caz, înscrierile încep în luna septembrie.
DOTĂRI
Colegiul Tehnic Motru dispune de: 35 de săli de clasă şi 14 ateliere din care: 3 laboratoare informatică dotate cu calculator şi internet; laborator de studiul şi rezistenţa materialelor; laborator de biologie, laborator automatizări; cabinet geografie; cabinet de desen tehnic; 3 cabinete de matematică; cabinet de consiliere psihopedagogică; 3 cabinete de limba română; 2 cabinete de limbi moderne; 2 laboratoare de chimie; 2 laboratoare de fizică; cabinet de electrotehnică; bibliotecă şi centru de documentare; 2 cabinete de istorie şi socio-umane; 2 săli de sport; amfiteatru; teren de fotbal-handbal-baschet; cămin pentru elevi; cabinet medical; sală polivalentă cu 330 de locuri; cantină. Se asigură cazare şi masă contracost pentru elevii care nu pot face naveta.