Fost ministru al Transporturilor despre drumul expres Târgu Jiu- Craiova: E în pom

Drumul expres Craiova - Târgu Jiu e în pom! O spune fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o conferință de presă susținută în Gorj. Drulă a declarat că drumul a fost "retrogradat" la transregio de la drum expres, iar asta înseamnă cel mult un drum național modernizat. 

În plus, a mai adăugat fostul ministru, și finanțarea pentru acest proiect anunțat cu surle și trâmbițe de autoritățile locale și, în special deputatul Mihai Weber, ar fi sub semnul întrebării. 

"Stagnează deși trebuia să fie deja finalizat. Aspectele de finanțare sunt îngrijorătoare. Drumul a fost retrogradat de la drum expres la stadiul transregio. Transregio înseamnă drum național modernizat. Nu un drum expres. Ce spune domnul Weber si alți reprezentanți locali ai blocului PSD este minciună. Cu mânuța lor au pus într-o zona de finanțare mai joasa de garant de drum și, din păcate, acest proiect trenează deși nu este singurul. Este în pom proiectul", a spus Cătălin Drulă, la Târgu Jiu.

Luna trecută, cei de la Compania de Drumuri Naționale au anunțat că licitația pentru realizarea acestui tronson va fi lansată, anul viitor. Drumul de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu (autostrada Craiova – Filiași, respectiv Drum Expres Filiași – Târgu Jiu) este în etapa realizării Studiului de Fezabilitate cu investigații geotehnice pe care le face Geostud la 95%, după care urmează etapa de proiect tehnic. Contractul a fost semnat în martie 2021 cu Asocierea Egis – Search Corporation pentru o durată de 24 de luni, dar prin 10 acte adiționale termenul a fost prelungit până în iulie 2024, conform raportării oficiale a CNAIR.

Contractul pentru Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic DEx Craiova – Târgu Jiu a fost semnat pentru 20 de milioane lei, iar finanțarea europeană este de 18 milioane lei.

Vizualizări: 4,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: