Asfalt proaspăt pe Transalpina de Apuseni

Constructorul care derulează lucrările de modernizare a Transalpinei de Apuseni, drumul spectaculos de aproape 80 de kilometri din Alba, din sudul Munților Apuseni, a început asfaltarea lotului 2. Lotul 1 va fi gata în octombrie.

Lotul 2 Ponor - Bucium are o lungime de 35 de kilometri și ar urma să fie finalizat în primăvara anului 2024. Lotul 1 (Aiud - Ponor), în lungime de 43 de kilometri, va fi gata până la sfârșitul lunii octombrie 2023. De altfel, drumul județean din Alba va fi închis în următoare perioadă, în fiecare zi, între orele 10 și 16, pentru finalizarea lucrărilor pe lotul 1.

„Am început în forță turnarea primului strat de asfalt pe Lotul 2 al Transalpinei de Apuseni, de la km 50 spre km 56. Pe acest lot, în lungime de 35 km, se lucrează pe toată porțiunea, la consolidări, poduri, podețe si pregătire așternere asfalt. În ceea ce privește lotul 1, în lungime de 43 km, acesta va fi finalizat la sfârșitul lunii octombrie, înainte de termenul final.

Lucrările pe lotul 1 sunt finalizate în proporție de 95%, ultima lucrare complexă care se execută în momentul de față fiind executarea de piloți forați pe o porțiune de 80 ml. Termenul de finalizare pentru această lucrare este de 3 săptămâni”, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, potrivit Adevărul.

Vizualizări: 1,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: