Sesiune de pregătire la IJJ Gorj

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a avut loc astăzi o sesiune de pregătire desfășurată în cadrul proiectului ,,Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate” – RESILIENCE.

Acest eveniment de pregătire a inclus un exercițiu comun cu tema ,,Antrenarea structurilor cu atribuții, în vederea gestionării unor situații de urgență generate de producerea unui seism major și un incendiu în municipiul Târgu-Jiu”.

La exercițiul comun au participat jandarmii din Gorj, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, precum și reprezentanți ai Inspectoratului General și ai unităților Jandarmeriei Române, experți naționali și un expert norvegian.

Scopul principal al exercițiului a fost gestionarea situațiilor de urgență și a riscurilor asociate acestora, îmbunătățirea rezilienței comunității în fața dezastrelor și dezvoltarea capacității de acțiune a forțelor participante în situații neprevăzute.

Acest proiect este finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian, iar Jandarmeria Română participă în calitate de partener. La sesiunea de pregătire au fost invitați reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Centrului de Psihosociologie al MAI și Ministerului Apărării Naționale, precum și ai autorităților publice locale din județul Gorj.

Galerie foto






Vizualizări: 1,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: