Vrea să facă un muzeu al mineritului. „Ne-au trimis niște ruginituri!”

Primarul din Motru spune că se zbate de ceva vreme să facă un muzeu al mineritului în oraș, dar nu găsește sprijin la Complexul Energetic Oltenia. Edilul a solicitat companiei să-i predea echipamente vechi pe care să le expună în acest muzeu, dar n-a primit decât „poze cu niște ruginituri”.

“Vrem să facem muzeul mineritului. CEO nu ne-a răspuns. Am făcut solicitare să ne dea anumite echipamente. Ne-a trimis o fotografie cu niște ruginituri. E bătaie de joc! Ori facem ceva ori nu mai facem nimic. Am cerut obiecte care pot fi prezentate celor care ajung în zonă”, a declarat primarul din Motru într-o emisiune la Accent TV.

O dorință similară a avut și edilul din Rovinari. Nici acolo nu s-a concretizat nimic. 

La cum evoluează lucrurile în Complexul Energetic Oltenia, multe cariere vor ajunge muzeu în următorii ani. Compania este în proces de restructurare, utilajele sunt aceleași de zeci de când a început exploatarea cărbunelui și miza este să se renunțe la energia pe cărbune în favoarea celei „verzi”. Așa că, în scurt timp, riscăm să vedem „muzee ale mineritului” în multe zone din județul Gorj fără să mai facă cei din companie vreun efort să sprijine autoritățile locale să deschidă și să amenajeze unul.

Vizualizări: 2,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: