Explicațiile pentru strada din Motru care a ajuns în toate ziarele
Primarul din Motru a explicat de ce strada Motrului nu e... dreaptă. Mulți dintre cei care locuiesc în zonă au titluri de proprietate și pe trotuar așa că autoritățile au fost nevoite să modice proiectul și soluțiile tehnice din mers astfel încât să nu fie pusă în pericol investiția. În unele zone, primăria nu deține trotuarul și a trebuit să caute alte variante ca investiția cu bani europeni să nu fie pierdută. În ciuda glumelor, oamenii din zonă se bucură că au, în curând, asfalt la poartă.
"N-a cedat nimeni o palmă. Am căutat variante. Şi eu mi-aş fi dorit să fie drept, constructorul şi-ar fi dorit să fie aţă. Mult mai uşor să lucrezi, nu să faci curbe şi coturi să aduci lucrarea la bun sfârşit. Am fost nevoiţi să ne adaptăm după teren. Sunt garduri din beton construite şi ar fi trebuit să demolăm 8-10 proprietăţi în această speţă şi intram iar în ligitiu cu oamenii", a explicat primarul din Motru, Cosmin Morega, la Antena 1.
Strada Motrului a fost o uliță de pământ plină de gropi. Acum este asfaltată cu bani europeni. "Lucrările trebuie sa se încheie la finalul acestui an. Sunt bani europeni și nu ne putem juca. Nu aveam alte soluții decât să mai mutăm trotuarul, să-l îngustăm în unele locuri ca să fie suficient teren pentru stradă. Va fi ca o mică centură. Nu ne permiteam să contestăm titlurile de proprietate ale oamenilor care dețin documente și pe trotuare. Acolo nu avem ce face, nu mai putem face nicio îndreptare. Sunt documente de proprietate emise cu mult timp în urmă", a mai spus primarul.
Oamenii care locuiesc în zonă nu au nicio problemă cu trotuarul prea îngust sau cu pista pentru bicicliști. "Bine că se face. Prea puțin contează cât e de dreaptă strada. La ce nămoale am avut aici, ne bucuram că e asfalt", a spus un localnic. "Nu trebuie să fie perfect că nu e circuit. Merge și așa. Decât nămoale", a spus un alt localnic. "Nu credeam că mai apuc să văd asfalt pe această stradă. Și pe mine m-a deranjat puțin la bicicletă că au fost acele hopuri, dar înțeleg că sunt căi de acces spre locuințe", a spus o femeie.
Toate gospodăriile au acces spre locuințe. De asemenea, și canalizare. Lucrările se vor încheia la finalul acestui an. Ca sa nu mai spargă asfaltul după ce va fi modernizată strada, autoritățile au adus utilități și au lăsat căi de acces și spre terenurile agricole pentru că spun că se vor mai construi case în zonă.