Flori care atrag albinele în grădină!

Primăvara este anotimpul în care plantele înfloresc și albinele ies să își culeagă hrana. Procesul de polenizare este la fel de vechi ca istoria omenirii și este indispensabil pentru dezvoltarea vieții pe pământ, deoarece face parte din ciclul de reproducere al plantelor și este necesar pentru hrănirea stupului.

Plantele cu flori sunt cele mai bune pentru a ajuta aceste viețuitoare. Primăvara albinele vin să-ți viziteze plantele, să colecteze apă și polen pentru a-și hrăni stupul în această perioadă.

Printre plantele cu flori care nu sunt doar frumoase, ci și ușor de îngrijit și care oferă sprijin în ciclul de polenizare, se numără lavanda, una dintre cele mai rezistente plante din întreaga lume. Este originară din Peninsula Iberică și din Marocul de astăzi, are un miros dulce și proprietăți astringente, antiinflamatoare și antiseptice. Este, de asemenea, populară pentru că se adaptează foarte ușor la mediul înconjurător. Albinele o iubesc pentru aroma sa puternică și pentru culoarea frumoasă de mov.

Gălbenelele  sunt flori colorate, numite și Calendula officinalis, în nuanțe de galben și portocaliu, reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru albine și alți polenizatori. Culoarea strălucitoare și atractivă a florilor de gălbenele și forma lor deschisă și plată le fac ușor accesibile pentru albine. Gălbenelele pot fi cultivate oriunde în țara noastră, fără să apară probleme de climă sau de sol. În plus, florile lor au proprietăți calmante, iar dacă sunt culese din aprilie până în iunie au mai multă valoare medicinală, în aceste luni fiind momentul perfect pentru a face infuzii sau siropuri.

Florile mari și strălucitoare de floarea soarelui atrag multe albine și alți polenizatori. Floarea soarelui este o plantă care poate crește în multe tipuri de sol și condiții climatice, ceea ce o face o alegere ideală pentru fermierii și grădinarii care doresc să ofere o sursă de hrană pentru albine în diferite medii. În plus, semințele acestei plante conțin circa 55% ulei comestibil și cu întrebuințare industrială, spre exemplu, la fabricarea săpunului.

Galerie foto


Vizualizări: 5,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: