Cum se îngrijesc mușcatele pe timpul primăverii!

Mușcatele sunt, poate, cele mai populare plante din casele românilor. Tocmai datorită acestui fapt trebuie să știți cum puteți  avea grijă de ele în perioada caldă a anului.

Pregătirea mușcatelor pentru sezonul de primăvară constă în câteva operațiuni simple, dar foarte importante.

Tunderea mușcatelor se face în principal toamna dar este posibil ca din cauza luminii insuficiente din timpul ierni, creșterea mușcatei să nu fie în cea mai bună formă. Astfel că, în primul rând trebuie să identificăm frunzele uscate și să le înlăturăm.

Dacă mușcata prezintă boboci ce urmează să înflorească în curând, atunci vom aștepta să se întâmple acest lucru și mai apoi vom tăia frunzele uscate.

Este posibil ca după o iarnă lungă, pământul din ghiveciul mușcatei să aibă nevoie de o împrospătare. În acest caz, se va schimba doar pământul de la suprafață.

Acest proces se numește schimbare parțială, astfel că se obține o îmbogățire a solului. Nu se va administra îngrășământ din primele momente ale primăverii, ci se va lăsa ca mușcata să se adapteze un timp la noile condiții climatice.

După aproximativ trei săptămâni, se poate interveni cu îngrășământul și se poate repeta operațiunea din două în două săptămâni, în mod constant. Este recomandat să utilizăm un îngrășământ destinat exclusiv mușcatelor.

În timpul primăverii, mușcatele se vor uda regulat, de aproximativ două ori pe săptămână. Asigură-te că nu pui o cantitate exagerată de apă, întrucât mușcatele nu reacționează pozitiv dacă au apă la baza lor.

Aceștia sunt pașii esențiali în pregătirea mușcatelor pentru sezonul de înflorire.

Vizualizări: 2,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: