Cât timp rezistă ouăle din gospodărie în frigider!

Ouăle de țară sunt sănătoase fiind  bogate în minerale, vitamine, dar și alte substanțe nutritive de care organismul nostru are nevoie. Pentru a ne bucura de beneficiile lor trebuie să știm unde și cum le depozităm.

Specialiștii spun că ouăle trebuie păstrate în condiții optime. Iar dacă respecți aceste reguli, ouăle de țară pot fi ținute în frigider maxim 20 de zile.

În ceea ce privește condițiile de depozitare, ouăle de țară trebuie să fie ținute la o temperatură de patru grade celsius.

În general, în funcție de momentul la care sunt achiziționate, ele pot fi păstrate într-un interval de 10-20 de zile dar condiția este ca temperatura să fie una constantă.

De asemenea, umiditatea este și ea importantă. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 85%. Un alt detaliu de care trebuie să ții cont este aspectul acestora. În momentul în care achiziționezi ouă, fie din magazin, fie de la o persoană autorizată, ai grijă ca acestea să nu fie sparte.

În cazul în care se întâmplă acest lucru, există posibilitatea ca ouăle să fie contaminate. Iar de aici riști să te confrunți cu probleme grave de sănătate și cu siguranță nu își dorești acest lucru. Un alt aspect important este prospețimea și pentru a avea un ou proaspăt trebuie să avem grijă la modul de păstrare. În caz contrar, poate să devină nociv pentru organism. De asemenea, nu spăla ouăle de țară niciodată, nici dacă sunt murdare. În acest mod vei îndepărta pelicula care acoperă coaja.

Aceasta are rolul de a împiedica pătrunderea murdăriei și a microbilor. De asemenea, asigură-te că ele nu vor sta nici măcar o secundă în razele soarelui în mod direct. Cât despre vitaminele din ou, acestea sunt foarte rezistente. Ele nu vor fi niciodată distruse atunci când ouăle sun păstrate la frigider.

Vizualizări: 4,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: