Examenul de bacalaureat le-a adus o mare bucurie unor bunici din Ioneşti
Examenul de bacalaureat din acest an le-a adus o bucurie imensă unor bunici din Ioneşti, judeţul Gorj. Sebastian Călina şi Miruţa Călina au aflat că printre cei 65 de elevi care au obţinut media maximă la acest examen se află şi nepoata lor, Laura Călina, care a absolvit Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova, profilul Filologie. Tânăra care vine în vacanţele de vară la bunicii din Ioneşti a susţinut bacul la limba şi literatura română, istorie şi geografie, iar pentru rezultatul obţinut a fost premiată zilele trecute de prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea.
Numele absolventei din Craiova care a obţinut media maximă la bacalaureat se află pe buzele tuturor localnicilor din Ioneşti. Cei doi bunici, Sebastian şi Miruţa Călina, spun că după ce au aflat despre rezultatul nepoatei lor şi despre faptul că o să fie premiată la nivel naţional, au pus mâna pe telefon şi au felicitat-o. „Nepoata mea, Laura Ruxandra, învaţă foarte bine. Vreau să fie sănătoasă ca să poată duce ce urmează. Ea a mers bine de la început, de la grădiniţă. Eu o mai ajutam la teme în clasa I, când am stat la ea. A ştiut tot timpul când să îşi facă temele, când să meargă la şcoală, când să meargă în vizită. Când am auzit că a luat nota zece am explodat de bucurie. Mai avem o nepoată în clasa a VI-a care este la balet, învaţă bine şi studiază limba engleză”, povesteşte bunica Laurei Călina. Bunica, Miruţa Călina este tehnician veterinar de meserie, iar bunicul, Sebastian Călina, a fost tehnician agronom.
Multă pregătire
Laura Ruxandra Călina a declarat că a fost tot timpul conştientă că pentru a obţine un rezultat bun este nevoie de foarte multă pregătire. „M-am pregătit la şcoala generală şi la liceu, dar în ultimul an m-am pregătit mai intens. Îmi doream să iau o notă mare”, spune Laura Călina. Tânăra doreşte să urmeze Facultatea de Litere la Craiova, la secţia engleză-germană, iar după absolvire să urmeze un masterat la Bucureşti sau în străinătate, dacă va obţine o bursă. Doreşte ca pe viitor să urmeze o carieră de profesor sau de traducător. „Gradul de dificultate al subiectelor a fost un pic peste mediu, dar toţi ar fi reuşit să obţină o notă bună dacă se pregătea“. Laura va merge în această vacanţă la bunici. „Bunicii din partea tatălui locuiesc la Ioneşti. Mai merg la ei în vizită, în vacanţa de vară”, mai precizează tânăra. La nivelul judeţului Dolj au obţinut media zece la bacalaureat zece elevi.