Etapa a 17-a din Liga 2 se joacă până marți

Etapa a 17-a din Liga 2 a început deja și se va juca până marți când este programat meciul dintre Steaua și ACS Viitorul Târgu Jiu. Ambele echipe sunt acum în afara locurilor de play-off.

În actualul sezon vor fi în play-off cel puțin două echipe fără drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul. 

În situația în care o a treia echipă se va califica în play-off și nu va avea drept de promovare, ca de exemplu Steaua, CSM Reșița sau CSM Slatina, atunci pentru a se determina a doua formație care merge din Liga 2 la barajul de promovare se va apela la un baraj între primele clasate în cele două grupe de play-out, care au drept de promovare.

Ar fi o premieră dacă se va ajunge în această situație, iar echipele din grupele de play-out vor avea un obiectiv extrem de important pentru care să lupte, nu doar pentru a-și îndeplini obiectivul de a evita retrogradarea. Astfel, șanse la promovare vor avea, în situația de mai sus amintită, și echipele care la finalul sezonului regulat vor rata accederea în play-off.

În acest moment, cu trei etape rămase de disputat din sezonul regulat, sunt trei echipe care matematic sunt în play-out: Progresul Spartac (locul 20, 1 punct), CSM Alexandria (locul 19, 8 puncte) și Unirea Dej (locul 18, 10 puncte). Și CS Tunari (locul 17, 12 puncte) este ca și ”calificată” în grupa evitării retrogradării.

Trebuie spus că la finalul acestui sezon nu vor retrograda cinci echipe, ci doar patru, fiindcă în ediția 2024-2025 se va trece de la 20 la 22 de cluburi în Liga 2, iar pentru asta va fi necesar și stabilirea unei a şasea promovate din Liga 3.

Program etapa 17 Liga 2, sezon 2023-2024:

vineri, 1 martie 2024, ora 17:00

Gloria Buzău – Corvinul Hunedoara – DigiSport, PrimaSport

sâmbătă, 2 martie 2024, ora 11:00

Metaloglobus Bucureşti – Concordia Chiajna

Unirea Dej – Chindia Târgovişte

CSM Alexandria – CS Tunari

CSM Slatina – CSM Reșița – FRF.tv

Campionii FC Argeş – Progresul Spartac

Ceahlăul Piatra Neamţ – CSC Dumbrăviţa

sâmbătă, 2 martie 2024, ora 11:30

Unirea Slobozia – FK Miercurea Ciuc – DigiSport, PrimaSport

duminică, 3 martie 2024, ora 12:00

CSC Şelimbăr – CS Mioveni – DigiSport, PrimaSport

marți, 5 martie 2024, ora 19:00

Steaua – ACS Viitorul Târgu Jiu – DigiSport, PrimaSport

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: